Oriental bath salt

PLN36.59

Oriental bath salt is an extraordinary pleasure for our senses.We feel immense
relaxation thanks to natural sandalwood, patchouli and niaouli oils.

Oriental bath salt has in its composition Himalayan salt, dead sea salt and essential oils.
Our body receives minerals for better functioning.Our bathroom turns into a home SPA. After bathing, our body is warmed,
skin is moisturized and firm. Our mood has improved.

Action:
firming
- relaxing
- rejuvenating
- mood improvement


Capacity
Quantity

Advantages

100% natural

100% natural

Handmade products

Handmade products

Made in Poland

Made in Poland

Oriental bath salt is an extraordinary pleasure for our senses. 
We feel immense relaxation thanks to natural sandalwood, patchouli and niaouli oils.

Oriental bath salt has in its composition Himalayan salt, dead sea salt and essential oils.
Our body receives minerals for better functioning.
Our bathroom turns into a home SPA. After bathing, our body is warmed,
skin is moisturized and firm. Our mood has improved.


Action:
firming
- relaxing
- rejuvenating
- mood improvement

ONLY NATURAL INGREDIENTS!
NO PRESERVATIVES!


Sól himalajska różowa: to najzdrowszy i najczystszy rodzaj soli krystalicznej. Pochodzi ze wschodniego pasma Himalajów. W przeciwieństwie do soli kuchennej nie jest przetwarzana i czyszczona chemicznie, dlatego stanowi najzdrowszą sól na naszej planecie. Ten rodzaj soli jest w pełni czysty, bowiem powstawał i krystalizował się kilkadziesiąt milionów lat temu, gdy powietrze nie było skażone tak jak dziś. Ta najcenniejsza sól krystaliczna wydobywana metodą płukania i suszenia zawiera 84 minerały, które posiadają niezwykle cenne właściwości. Sól himalajska różowa znajduje zastosowanie w kuchni, medycynie naturalnej i kosmetyce. Stosowanie tego gatunku soli korzystnie wpływa zarówno na nasze zdrowie, jak i urodę.  Minerały, które zawiera, m.in.: wodór, fosfor, siarka, wapno, węgiel, miedź, tytan, aluminium, zapewniają sprawne funkcjonowanie ludzkiego organizmu.

Sól z Morza Martwego: leżącego na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne - pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu.

Olejek sandałowy: Olejek sandałowy skutecznie likwiduje bezsenność, pomaga pozbyć się stanów lękowych, zwalcza napięcie nerwowe, jest składnikiem środków na uspokojenie. Jest dość silnym afrodyzjakiem. Ten rodzaj olejku eterycznego pochodzi z Indii. Naturalny olejek  otrzymuje się z drzazgi drzewa sandałowego. Olejek sandałowy działa niezwykle kojąco i uspokajająco. Normuje i ogranicza stany zapalne przy egzemach i trądziku. Wygładza suchą i starzejącą się skórę. Stymuluje system odpornościowy, wtarty bezpośrednio na węzeł chłonny pomoże zwalczyć infekcję i ból gardła. Reguluje czynność układu hormonalnego.

Olejek paczulowy: Naturalny olejek otrzymany z krzewu paczuli uprawianej głównie w Azji. Wzmacnia i pobudza system nerwowy szczególnie w większych ilościach. Łagodzi stany zapalne, trądzik, wysypkę i może leczyć popękaną, suchą skórę, owrzodzenia i rany. Ujędrnia skórę, zwłaszcza po utracie wagi. Przydatny w leczeniu depresji i wszelkich dolegliwości stresogennych. Posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzakaźne i antywirusowe. Wzmacnia system immunologiczny. Olejek ten pomaga również ograniczyć problemy z nadmiernym zatrzymywaniem wody w organizmie, dzięki czemu można go stosować do walki z cellulitem.


Olejek niaouli: pochodzi z wiecznie zielonego drzewa rosnącego w Australii i w Nowej Kaledonii. Posiada silny zapach, słodko-świeży z nutą kamfory Liście spadające z tego drzewa posiadają właściwości silnie odkażające, co przyczynia się do upiększenia środowiska naturalnego – te liście m.in oczyszczają wodę. Olejek Niaouli jest stosowany głównie w aromaterapii. Posiada właściwości antyseptyczne i pobudzające. Powszechnie stosowany do wspomagania leczenia zapalenia oskrzeli, kataru, zapalenia zatok, trądziku, oparzeń i wrzodów. Stosowany w kąpieli koi bóle reumatyczne, bóle mięśni i stawów, likwiduje obrzęki. Wspomaga pielęgnację cery tłustej z tendencją do trądziku.

Pierwszym etapem kąpieli w soli orientalnej jest zwykła kąpiel, w której za pomocą kosmetyków myjemy ciało. Wykonujemy tą pierwszą kąpiel dla tego, że w słonej wodzie mydło się nie pieni, a to właśnie piana jest czynnikiem myjącym. Tą część powinniśmy wykonać w miarę szybko. Po kąpieli spuścić wodę z wanny, spłukać pozostałości i nalać ciepłą wodę.

Drugi etap to kąpiel z naszą solą. Do wanny wlewamy niewiele więcej ciepłej wody (najlepiej, żeby miała ona temperaturę ok. 37 stopni C) niż przy zwykłej kąpieli, ponieważ od ilości nalanej wody zależy ilość soli jaką wsypujemy do wanny. Stężenie soli podczas kąpieli powinno być duże, im więcej tym lepiej dla naszej skóry. Proponujemy do wanny wsypać ok. 10 łyżek soli.

W kąpieli spędzamy ok. 30 minut , jednak pamiętajmy , aby tego czasu nie przekraczać. Osoby posiadające problemy z krążeniem powinny skonsultować z lekarzem możliwość korzystania z kąpieli w solach.

Zachęcamy do korzystania z takiej kąpieli i domowego SPA raz w tygodniu.

Sól himalajska różowa: to najzdrowszy i najczystszy rodzaj soli krystalicznej. Pochodzi ze wschodniego pasma Himalajów. W przeciwieństwie do soli kuchennej nie jest przetwarzana i czyszczona chemicznie, dlatego stanowi najzdrowszą sól na naszej planecie. Ten rodzaj soli jest w pełni czysty, bowiem powstawał i krystalizował się kilkadziesiąt milionów lat temu, gdy powietrze nie było skażone tak jak dziś. Ta najcenniejsza sól krystaliczna wydobywana metodą płukania i suszenia zawiera 84 minerały, które posiadają niezwykle cenne właściwości. Sól himalajska różowa znajduje zastosowanie w kuchni, medycynie naturalnej i kosmetyce. Stosowanie tego gatunku soli korzystnie wpływa zarówno na nasze zdrowie, jak i urodę.  Minerały, które zawiera, m.in.: wodór, fosfor, siarka, wapno, węgiel, miedź, tytan, aluminium, zapewniają sprawne funkcjonowanie ludzkiego organizmu.

Sól z Morza Martwego: leżącego na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne - pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu.

Olejek sandałowy: Olejek sandałowy skutecznie likwiduje bezsenność, pomaga pozbyć się stanów lękowych, zwalcza napięcie nerwowe, jest składnikiem środków na uspokojenie. Jest dość silnym afrodyzjakiem. Ten rodzaj olejku eterycznego pochodzi z Indii. Naturalny olejek  otrzymuje się z drzazgi drzewa sandałowego. Olejek sandałowy działa niezwykle kojąco i uspokajająco. Normuje i ogranicza stany zapalne przy egzemach i trądziku. Wygładza suchą i starzejącą się skórę. Stymuluje system odpornościowy, wtarty bezpośrednio na węzeł chłonny pomoże zwalczyć infekcję i ból gardła. Reguluje czynność układu hormonalnego.

Olejek paczulowy: Naturalny olejek otrzymany z krzewu paczuli uprawianej głównie w Azji. Wzmacnia i pobudza system nerwowy szczególnie w większych ilościach. Łagodzi stany zapalne, trądzik, wysypkę i może leczyć popękaną, suchą skórę, owrzodzenia i rany. Ujędrnia skórę, zwłaszcza po utracie wagi. Przydatny w leczeniu depresji i wszelkich dolegliwości stresogennych. Posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzakaźne i antywirusowe. Wzmacnia system immunologiczny. Olejek ten pomaga również ograniczyć problemy z nadmiernym zatrzymywaniem wody w organizmie, dzięki czemu można go stosować do walki z cellulitem

Olejek niaouli: pochodzi z wiecznie zielonego drzewa rosnącego w Australii i w Nowej Kaledonii. Posiada silny zapach, słodko-świeży z nutą kamfory Liście spadające z tego drzewa posiadają właściwości silnie odkażające, co przyczynia się do upiększenia środowiska naturalnego – te liście m.in oczyszczają wodę. Olejek Niaouli jest stosowany głównie w aromaterapii. Posiada właściwości antyseptyczne i pobudzające. Powszechnie stosowany do wspomagania leczenia zapalenia oskrzeli, kataru, zapalenia zatok, trądziku, oparzeń i wrzodów. Stosowany w kąpieli koi bóle reumatyczne, bóle mięśni i stawów, likwiduje obrzęki. Wspomaga pielęgnację cery tłustej z tendencją do trądziku.

Olej z pestek winogron: Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol , minerały , lecytynę i witaminę B6.

Olejek may chang: olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną jagód (May Chang /Litsea Cubeba). Ze względu na swoje właściwości przeciwgrzybicze, często stosowany jako składnik mydeł i balsamów. Szczególnie polecany do skóry ze skłonnością do wyprysków, łuszczycy, trądziku i innych chorób skóry. Kilka kropli można dodać do świec lub płynu w celu zapewnienia środka odstraszającego owady. Stosowany w aromaterapii, aby podnieść na duchu i poprawić nastrój. Działa korzystnie w leczeniu lęku, zmęczenia i niepokoju. W masażu stosuje się go przy leczeniu schorzeń, takich jak: zapalenie oskrzeli, przeziębienie i grypa, astma, trudności w oddychaniu.

Olejek cedrowy: Naturalny olejek cedrowy otrzymywany jest z młodych gałązek, igieł drzewa cedrowego. Jest silnym antyseptykiem, również przy infekcjach wirusowych. Ma działanie moczopędne i zwalcza cellulitis, obrzęki i nadmiar tłuszczu. Nie należy go używać wewnętrznie. Leczy trądzik, zapalenia oraz swędzeniu skóry, łupież, jest dobry dla skóry suchej, pomaga przy wypryskach i wrzodach. Uspokaja, koi depresję, niepokój i strach.

Olejek grejpfrutowy: wykazuje działanie oczyszczające, reguluje pracę gruczołów łojowych, działa bakteriobójczo oraz bakteriostatycznie. Zapobiega zaburzeniom rogowacenia mieszków włosowych, powstawaniu zaskórników oraz niweluje plamy. To idealny dodatek do produktów o działaniu antycellulitowym. Ponadto olejek chroni przed rozstępami, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami oraz hamuje procesy starzenia się skóry.

Olejek z bergamotki:  ma właściwości  antyseptyczne, dezynfekujące , przeciwzapalne , przeciwstresowe, antydepresyjne, uspokajające, przeciwbólowe, rozkurczowe , pobudza krążenie , jest afrodyzjakiem.

Sodium chloride (Himalayan salt), Maris Sal (Dead Sea Salt), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil
Pogostemon Cablin Oil, Melaleuca Viridiflora Oil, Litsea cubeba oil, Juniperus Virginiana Oil, Citrus Paradisi Peel Oil (Grapefruit Oil), Citrus Bergamia Oil

You might also like

Reviews

Grade 
Luiza C.
04/25/2020

cudowna

Dostaam w prezencie pod choinkę i ....jestem zachwycona, można pomieszać z inną solą do kąpieli, np. leczniczą, jeśli użyjemy tylko tej w większej ilości-o zapach jest bardzo intensywny, a nawet męczący.....polecam gorąco, kupuję kolejne opakowanie. Cudownie odpręża, przepięknie pachnie, skóra pachnie jeszcze długo po kąpieli i jest nawilżona dzięki zawartym w niej olejkom, polecam,polecam,polecam.

Grade 
Kasia Górka
06/27/2018

Orientalna sól

Fakt jest świetna ( skład i cała reszta ) ale niestety nie rozpuszcza się jak inne sole. Pozostaje na dnie wanny po kąpieli .

Write your review

Oriental bath salt

Oriental bath salt is an extraordinary pleasure for our senses.We feel immense
relaxation thanks to natural sandalwood, patchouli and niaouli oils.

Oriental bath salt has in its composition Himalayan salt, dead sea salt and essential oils.
Our body receives minerals for better functioning.Our bathroom turns into a home SPA. After bathing, our body is warmed,
skin is moisturized and firm. Our mood has improved.

Action:
firming
- relaxing
- rejuvenating
- mood improvement


Write your review