Irish Coffee sugar body scrub

PLN60.98

Irish coffee sugar body scrub is an extremely aromatic, stimulating and regenerating dose of positive emotions.

The amazing smell of coffee combined with orange oil improves mood and relaxes.

Skin immediately after using scrub is refreshed, regains firmness, elasticity and full of shine.

Action:
- restorative
- firming
- anti-cellulite
- stimulant

Capacity
Quantity

Advantages

100% natural

100% natural

Handmade products

Handmade products

Made in Poland

Made in Poland

Irish coffee sugar body scrub into the body is an extremely aromatic, stimulating and regenerating dose of positive emotions.

ONLY NATURAL INGREDIENTS!
NO PRESERVATIVES!

The amazing smell of coffee combined with orange oil improves mood and relaxes.

Coffee narrows pores and removes dead skin, making the skin look younger. It also has brightening properties of redness. Piling Irish coffee improves the quality of our skin, helps to get rid of excess fat and visible signs of fatigue.

Our skin immediately after using piling is refreshed, regains firmness, elasticity and full of shine.

Regular use of the scrub reduces the visibility of cellulite, allows you to get rid of discoloration, reduce stretch marks.

Action:
- restorative
- firming
- anti-cellulite
- stimulant

Cukier trzcinowy: to nierafinowany cukier, który otrzymywany jest z trzciny cukrowej bez oddzielania melasy i kryształków. Jego głównym składnikiem jest sacharoza. Barwa kryształków cukru trzcinowego może się wahać od złotawej do ciemnobrązowej. Brak oddzielania melasy i kryształów w trakcie procesu otrzymywania sprawia, że zawiera on liczne minerały i pierwiastki takie jak żelazo, wapń, fosfor, potas czy magnez oraz znaczną ilość soli mineralnych. Do najważniejszych właściwości kosmetycznych cukru trzcinowego dotyczących naszej skóry można zaliczyć: wygładzanie,  nawilżanie, ujędrnianie oraz nadaje jej równomierny, zdrowy koloryt i blask. Odblokowuje gruczoły łojowe i skutecznie oczyszcza pory. Delikatnie złuszcza martwy naskórek.

Kawa Arabica: Zawiera kofeinę, teobrominę, teofilinę, kwas kawowy, kwas chlorogenowy, trygonelinę, aktywuje proces lipolizy, hamuje proces lipogenezy, poprawia mikrokrążenie. Ponadto kawa pobudza ukrwienie i powoduje odwodnienie komórek, przez co skóra napina się i wygładza. Regularna pielęgnacja kosmetykami z zawartością kofeiny sprawi, że zmiany cellulitowe będą mniej widoczne, skóra będzie bardziej jędrna, a koloryt wyrównany. Ze względu na silne działanie kofeiny nie powinny jej stosować osoby z problemami naczyniowymi, ze skłonnością do pajączków. Ze względu na efekt drenażu tkanek działa wyszczuplająco i detoksykujące. Regularne stosowanie kofeiny zapobiega nadmiernemu odkładaniu się tłuszczu oraz powstawaniu cellulitu.

Olej babassu pozyskiwany jest z orzechów  drzewa palmowego atalia, naturalnie występującego na rozległym obszarze Ameryki Południowej i Afryki. Olej wytwarza się w procesie tłoczenia na zimno, a następnie poddaje się procesowi oczyszczania. Olej ma naturalną postać miękkiego i jasnego masła, które pod wpływem niewysokiej temperatury zmienia się przezroczysty płyn. Olej babassu charakteryzuje się działaniem nawilżającym oraz zmiękczającym i poprawia elastyczność skóry. Jako emolient przeciwdziała utracie wilgoci w skórze i wzmacnia jej płaszcz lipidowy. Ze względu na właściwości ujędrniające sprawdza się w walce z cellulitem oraz rozstępami. Jako naturalna, hipoalergiczna substancja może z powodzeniem być stosowany przez kobiety w ciąży. Babassu zawiera dużo nasyconego kwasu laurynowego, odpowiedzialnego za działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Jest także bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak linolowy, oleinowy oraz monoenowy, które gwarantują odporność na utlenianie, dzięki czemu olejek może pełnić rolę dodatkowego, naturalnego filtra UV w preparatach do opalania. Zawiera także fitosterole, które mają działanie antyoksydacyjne oraz stymulują odnowę komórkową i regenerację skóry. Zawarta w nim witamina E zwalcza wolne rodniki, działa przeciwstarzeniowo oraz reguluje gospodarkę wodną skóry. 

Olejek pomarańczowy ma cudowny zapach świeżej pomarańczy. W aromaterapii jest ceniony zwłaszcza ze względu na swoje właściwości uspokajające, harmonizujące i stabilizujące układ nerwowy. Zapach olejku wzbudza apetyt i wpływa stymulująco na układ trawienny. Aromatyzacja powietrza olejkiem pomaga pokonać dolegliwości żołądkowo - jelitowe. Olejek z pomarańczy pomaga również przy dolegliwościach skórnych. Wzmacnia tkankę łączną, działa regenerująco, ujędrniająco i antycellulitowo na skórę. Ten olejek eteryczny jest również stosowany w pielęgnacji cery zanieczyszczonej, ze względu na działanie antyseptyczne i oczyszczające. Zapach olejku pomarańczowego relaksuje i uspokaja, pozwala uzyskać pogodny nastrój.

Dobroczynne działanie kawowego pilingu z cukrem trzcinowym, kawą i olejkami, ujawni się pełniej, gdy masaż pilingujący wykonasz na rozgrzanej ciepłą wodą skórze i pozostawisz na ciele kilka minut te cudowne, naturalne olejki do wchłonięcia przez skórę. Masaż wykonuj w kierunku serca. Potem dobrze spłucz ciało gorącą wodą i zakończ kąpiel wodą letnią. Nie wycieraj się, ale osusz się delikatnie ręcznikiem.

Po pilingu i kąpieli zbędny jest balsam do ciała, gdyż skóra jest nawilżona, natłuszczona i pachnąca aromatycznie poranną kawą z nutą pomarańczy.
                 .
Regularne stosowanie peelingu do ciała zapewnia skórze jedwabistą gładkość i jędrność, poprawia wygląd i stan skóry.

Oleje: to naturalne przeciwutleniacze, mają wysoki poziom kwasów tłuszczowych nienasyconych Omega 3, 6, 9, zawierają witaminy E,K,prowitaminę A.
               
Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol, minerały,lecytynę i witaminę B6.
   
Olej ryżowy zawiera dodatkowo likopen, koenzymy Q10, polifenole, poprawia napięcie i ukrwienie skóry, stymuluje produkcje kolagenu, ma działanie przeciwzapalne i kojące.
 
Masło shea: jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym,zawiera witaminy A,E,F delikatnie natłuszcza i nawilża, poprawia elastyczność skóry.
   
Olej Babassu:mocno zmiękczający, nawadniający, przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała rozstępom.

Olej arganowy: to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, łagodzi objawy alergii, egzemy, trądziku i poparzeń słonecznych, chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, poprawia elastyczność skóry.

Olej kokosowy: Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz przebarwieniom. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej powłoki. W lecie można stosować go jako krem przeciwsłoneczny (skutecznie chroni przed promieniowaniem UV) oraz jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę. Z kolei w okresie jesienno-zimowym ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru. Na Wschodzie olej kokosowy jest powszechnie wykorzystywany do masażu, gdyż zapewnia dobry poślizg oraz przyjemnie koi skórę. Olej kokosowy to także skuteczny kosmetyk przeciwzmarszczkowy. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza. Olej kokosowy posiada skuteczne właściwości nawilżające i przeciwbakteryjne, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się u osób ze skórą suchą i trądzikową. Ponadto olej kokosowy jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu: witamin C, E, B6, B12, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego (takiego samego jak w mleku matki).

Kawa Arabica - ekstrakt z nasion kawy Arabiki. Zawiera kofeinę, teobrominę, teofilinę, kwas kawowy, kwas chlorogenowy, trygonelinę, aktywuje proces lipolizy, hamuje proces lipogenezy, poprawia mikrokrążenie. Ponadto ekstrakt z kawy pobudza ukrwienie i powoduje odwodnienie komórek, przez co skóra napina się i wygładza. Regularna pielęgnacja kosmetykami z zawartością kofeiny sprawi, że zmiany cellulitowe będą mniej widoczne, skóra będzie bardziej jędrna, a koloryt wyrównany. Ze względu na silne działanie kofeiny nie powinny jej stosować osoby z problemami naczyniowymi, ze skłonnością do pajączków. Ze względu na efekt drenażu tkanek działa wyszczuplająco i detoksykująco. Regularne stosowanie kofeiny zapobiega nadmiernemu odkładaniu się tłuszczu oraz powstawaniu cellulitu.

Olejek pomarańczowy:ma cudowny zapach świeżej pomarańczy. W aromaterapii jest ceniony zwłaszcza ze względu na swoje właściwości uspokajające, harmonizujące i stabilizujące układ nerwowy. Zapach olejku wzbudza apetyt i wpływa stymulująco na układ trawienny. Aromatyzacja powietrza olejkiem pomaga pokonać dolegliwości żołądkowo - jelitowe. Olejek z pomarańczy pomaga również przy dolegliwościach skórnych. Wzmacnia tkankę łączną, działa regenerująco, ujędrniająco i antycellulitowo na skórę. Ten olejek eteryczny jest również stosowany w pielęgnacji cery zanieczyszczonej, ze względu na działanie antyseptyczne i oczyszczające. Zapach olejku pomarańczowego relaksuje i uspokaja, pozwala uzyskać pogodny nastrój.

Olejek bergamotowy:  ma właściwości  antyseptyczne, dezynfekujące , przeciwzapalne , przeciwstresowe, antydepresyjne, uspokajające, przeciwbólowe, rozkurczowe , pobudza krążenie , jest afrodyzjakiem.

Olejek cynamonowy: Cynamon i olejek cynamonowy ma właściwości  antyseptyczne , rozgrzewające, poprawiające krążenie krwi i limfy, energetyzujące, wzmagające potencję i libido, ściągające, zamyka pory skóry i rozrzedza serum, pomaga w stanach zapalnych skóry, kurzajkach, cellulitisie, przebarwieniach potrądzikowych , obrzękach .

Cukier trzcinowy: to nierafinowany cukier, który otrzymywany jest z trzciny cukrowej bez oddzielania melasy i kryształków. Jego głównym składnikiem jest sacharoza. Barwa kryształków cukru trzcinowego może się wahać od złotawej do ciemnobrązowej. Brak oddzielania melasy i kryształów w trakcie procesu otrzymywania sprawia, że zawiera on liczne minerały i pierwiastki takie jak żelazo, wapń, fosfor, potas czy magnez oraz znaczną ilość soli mineralnych. Do najważniejszych właściwości cukru trzcinowego można zaliczyć: łagodzenie bólów głowy, kojenie i nawilżenie suchej skóry, regenerację podrażnionych miejsc. Cukier trzcinowy działa przeciwbólowo, wykrztuśnie, bakteriobójczo i przeciwzapalnie. Ma działanie wygładzające. Doskonale ujędrnia i uelastycznia skórę, nadaje jej równomierny, zdrowy koloryt i blask. Odblokowuje gruczoły łojowe i skutecznie oczyszcza pory. Delikatnie złuszcza martwy naskórek.

Sucrose, Helianthus annuus Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Oryza Sativa Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Coffea Arabica Seed Powder, Citrus aurantium dulcis, Citrus Bergamia Oil, Cinnamomum zeylanicium Bark Oil

You might also like

Reviews

Grade 
Ania
04/24/2018

Super!

Bardzo dobry produkt, stawia na nogi, niemal jak poranna kawa:-)

Grade 
Iwona
02/17/2018

Kawa

to jest to! zapach kawy w peelingu!świetny:-)

Write your review

Irish Coffee sugar body scrub

Irish coffee sugar body scrub is an extremely aromatic, stimulating and regenerating dose of positive emotions.

The amazing smell of coffee combined with orange oil improves mood and relaxes.

Skin immediately after using scrub is refreshed, regains firmness, elasticity and full of shine.

Action:
- restorative
- firming
- anti-cellulite
- stimulant

Write your review