Kakaowo-migdałowe masło do ciała

59,00 zł

Masło kakaowo-migdałowe do ciała to bogate i odżywcze źródło: witamin, potasu, magnezu, wapna, żelaza, dzięki którym nawilża i regeneruje skórę.  Charakteryzuje się całkowitą zgodnością ze skórą, co oznacza,  że składniki w nim zawarte są łatwo tolerowane i wchłaniane przez skórę. Działa przeciwutleniająco i anti-age.

Skóra po nałożeniu masła staje się odprężona, miękka, gładka i aksamitna w dotyku. Przyjemnie, słodki zapach masła długo utrzymuje się na skórze.

Działanie:
- odżywcze
- nawilżające
- odprężające
- regenerujące

Pojemność
Ilość

Masło kakaowo - migdałowe do ciała to bogate i odżywcze źródło: witamin, potasu, magnezu, wapna, żelaza, dzięki którym nawilża i regeneruje skórę.

NATURALNE SKŁADNIKI!
ŻADNYCH KONSERWANTÓW!

Charakteryzuje się całkowitą zgodnością ze skórą, co oznacza, iż składniki w nim zawarte są łatwo tolerowane i wchłaniane przez skórę. Działa przeciwutleniająco i anti-age.

Masło kakaowo - migdałowe może być z powodzeniem stosowane również do skóry dojrzałej, eliminując zmarszczki, reguluje odnowę komórkową skóry i działa złuszczająco na zgrubiałą warstwę rogową naskórka.

Skóra po nałożeniu masła staje się odprężona, miękka, gładka i aksamitna w dotyku. Przyjemnie, słodki zapach masła długo utrzymuje się na skórze.

Działanie:
- odżywcze
- nawilżające
- odprężające
- regenerujące

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX  było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok.5 SPF).

Masło kakaowe: charakteryzuje się dobrą zgodnością ze skórą oznacza to, że składniki w nim zawarte są przez skórę dobrze tolerowane i przyswajalne, Masło zawiera naturalne antyutleniacze neutralizujące działanie wolnych rodników, niszczących skórę, a także witaminy, potas, magnez, wapno i żelazo, dzięki czemu nawilża i regeneruje skórę, działa przeciwutleniająco i anti-age, nadaje skórze połysk i gładkość.Większość z najważniejszych właściwości masła kakaowego zawierają się wokół zdolności polepszania kondycji zdrowotnej skóry, wyraźnego wzmocnienia systemu odpornościowego, pozytywnego wpłynięcia na wygląd i stan włosów, zapobieganiu powstawania przedwczesnych oznak starzenia, a także zapobieganiu wszelkim stanom zapalnym skóry. Masło posiada również doskonałe właściwości nawilżające, pozwalające zapobiegać nadmiernemu przesuszeniu.

Masło migdałowe: Masło migdałowe to naturalny surowiec, który może być z powodzeniem stosowany do pielęgnacji ciała. Działa skutecznie i łagodnie, przez może być stosowane na delikatną skórę dziecka lub wrażliwą skórę dotkniętą AZS. Znakomicie nawilża, natłuszcza i regeneruje skórę suchą, zniszczoną i dojrzałą. Sprawdzi się zarówno w pielęgnacji ciała, jak i twarzy. Masło migdałowe redukuje uczucie szorstkości i ściągnięcia, mocno natłuszcza i zabezpiecza skórę, poprawia kondycję skóry i ją zmiękcza. Skóra staje się aksamitna w dotyku, bardziej elastyczna i bardziej odporna na szkodliwe czynniki zewnętrzne. Masło migdałowe bogate jest w kwasy tłuszczowe, przeciwutleniacze i witaminy.

Olejek waniliowy: Wpływa pozytywnie na samopoczucie, działa uspokajająco i relaksująco, a także antyutleniająco. Właściwości antyoksydacyjne olejku waniliowego doprowadzą do neutralizacji wolnych rodników i chronią organizm przed różnorodnymi infekcjami. Dodatkowo prowadzi do stymulacji wydzielania takich hormonów jak testosteron i estron, co powoduje, że jest całkowicie unikatowym afrodyzjakiem. Działa regulacyjnie na organizm, wpływa korzystnie na układ oddechowy, nerwowy i krążenia, a do tego uspokaja w czasie napięcia i stresu

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej.Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Masło kakaowe: Masło kakaowe charakteryzuje się dobrą zgodnością ze skórą oznacza to, że składniki w nim zawarte są przez skórę dobrze tolerowane i przyswajalne, Masło zawiera naturalne antyutleniacze neutralizujące działanie wolnych rodników, niszczących skórę, a także witaminy, potas, magnez, wapno i żelazo, dzięki czemu nawilża i regeneruje skórę, działa przeciwutleniająco i anti-age, nadaje skórze połysk i gładkość.Większość z najważniejszych właściwości masła kakaowego zawierają się wokół zdolności polepszania kondycji zdrowotnej skóry, wyraźnego wzmocnienia systemu odpornościowego, pozytywnego wpłynięcia na wygląd i stan włosów, zapobieganiu powstawania przedwczesnych oznak starzenia, a także zapobieganiu wszelkim stanom zapalnym skóry. Masło posiada również doskonałe właściwości nawilżające, pozwalające zapobiegać nadmiernemu przesuszeniu.

Masło migdałowe: Masło migdałowe to naturalny surowiec, który może być z powodzeniem stosowany do pielęgnacji ciała. Działa skutecznie i łagodnie, przez może być stosowane na delikatną skórę dziecka lub wrażliwą skórę dotkniętą AZS. Znakomicie nawilża, natłuszcza i regeneruje skórę suchą, zniszczoną i dojrzałą. Sprawdzi się zarówno w pielęgnacji ciała, jak i twarzy. Masło migdałowe redukuje uczucie szorstkości i ściągnięcia, mocno natłuszcza i zabezpiecza skórę, oprawia kondycję skóry i ją zmiękcza,skóra staje się aksamitna w dotyku, skóra staje się bardziej elastyczna i bardziej odporna na szkodliwe czynniki zewnętrzne, masło bogate jest w kwasy tłuszczowe, przeciwutleniacze i witaminy.

Olej z pestek winogron: Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol , minerały , lecytynę i witaminę B6.

Olej bababassu: pozyskiwany jest z orzechów drzewa palmowego atalia, naturalnie występującego na rozległym obszarze Ameryki Południowej i Afryki. Olej wytwarza się w procesie tłoczenia na zimno, a następnie poddaje się procesowi oczyszczania. Olej ma naturalną postać miękkiego i jasnego masła, które pod wpływem niewysokiej temperatury zmienia się przezroczysty płyn.  Olej babassu charakteryzuje się działaniem nawilżającym oraz zmiękczającym i poprawia elastyczność skóry. Jako emolient przeciwdziała utracie wilgoci w skórze i wzmacnia jej płaszcz lipidowy. Ze względu na właściwości ujędrniające sprawdza się w walce z cellulitem oraz rozstępami. Jako naturalna, hipoalergiczna substancja może z powodzeniem być stosowany przez kobiety w ciąży. Babassu zawiera dużo nasyconego kwasu laurynowego, odpowiedzialnego za działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Jest także bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak linolowy, oleinowy oraz monoenowy, które gwarantują odporność na utlenianie, dzięki czemu olejek może pełnić rolę dodatkowego, naturalnego filtra UV w preparatach do opalania. Zawiera także fitosterole, które mają działanie antyoksydacyjne oraz stymulują odnowę komórkową i regenerację skóry. Zawarta w nim witamina E zwalcza wolne rodniki, działa przeciwstarzeniowo oraz reguluje gospodarkę wodną skóry. 

Olej kokosowy: Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz przebarwieniom. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej powłoki. W lecie można stosować go jako krem przeciwsłoneczny (skutecznie chroni przed promieniowaniem UV) oraz jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę. Z kolei w okresie jesienno-zimowym ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru. Na Wschodzie olej kokosowy jest powszechnie wykorzystywany do masażu, gdyż zapewnia dobry poślizg oraz przyjemnie koi skórę. Olej kokosowy to także skuteczny kosmetyk przeciwzmarszczkowy. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza. Olej kokosowy posiada skuteczne właściwości nawilżające i przeciwbakteryjne, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się u osób ze skórą suchą i trądzikową.
Ponadto olej kokosowy jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu:  witamin C, E, B6, B12, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego (takiego samego jak w mleku matki)

Olej ryżowy: zawiera dodatkowo likopen, koenzymy Q 10 , polifenole , poprawia napięcie i ukrwienie skóry, stymuluje produkcje kolagenu , ma działanie przeciwzapalne i kojące.

Olej konopny: Ale olej z konopi używany w kosmetyce pochodzi z konopi siewnych. Jest w ścisłej czołówce pod względem właściwości pielęgnacyjnych. Wynika to z jego składu: w niemal 80 procentach składa się on z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), szczególnie kwasu linolowego z grupy kwasów tłuszczowych omega-6 i kwasu linolenowego z grupy omega-3. W dodatku mają one idealne względem siebie proporcje. Stosunek kwasów omega-6 do omega-3 wynosi 3: 1 i jest idealny dla prawidłowego metabolizmu lipidów. W oleju konopnym są też inne kwasy: oleinowy, palmitynowy, gamma-linolenowy, a także proteiny, aminokwasy, karoten, minerały, witaminy (A, D, E i K), fitosterole, fosfolipidy. Wreszcie znajdziemy w nim również mnóstwo biologicznie czynnych substancji o właściwościach przeciwzapalnych, regenerujących, antyseptycznych, antyoksydacyjnych oraz chroniących przed słońcem, m.in. tokoferol, canabidol, czy terpenol. Olej konopny szybko się wchłania i nie zostawia na skórze tłustego filmu. Można stosować go w czystej postaci bezpośrednio na skórę, ale jest też wykorzystywany jako cenny składnik kosmetyków, zwłaszcza emolientów przeznaczonych do skór z problemami oraz do pielęgnacji niemowląt i małych dzieci.To wszystko sprawia, że jest on cennym składnikiem pielęgnacyjnym.

Olej ze słodkich migdałów: Olejek z migdałów poprawia cyrkulację krwi, działa przeciwstarzeniowo, nawilżająco. Olejku w czystej postaci mogą używać zarówno osoby dorosłe, jak i małe dzieci. Upowszechnił się najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii, a zawdzięcza to swojej słodkiej, czasem wręcz duszącej, uspokajającej woni. Od dawna korzysta się z niego w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Olejek dobrze radzi sobie z szorstką, napięta skórą. Jak inne oleje roślinne, ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające. Odróżnia go mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i cyrkulację krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Olejek migdałowy rzadko uczula, jednak osoby, które zaobserwowały u siebie reakcję alergiczną na migdały lub inne orzechy, powinny go używać ostrożnie.

Olejek waniliowy: Wpływa pozytywnie na samopoczucie, działa uspokajająco i relaksująco, a także antyutleniająco. Właściwości antyoksydacyjne olejku waniliowego doprowadzą do neutralizacji wolnych rodników i chronią organizm przed różnorodnymi infekcjami. Dodatkowo prowadzi do stymulacji wydzielania takich hormonów jak testosteron i estron, co powoduje, że jest całkowicie unikatowym afrodyzjakiem. Działa regulacyjnie na organizm, wpływa korzystnie na układ oddechowy, nerwowy i krążenia, a do tego uspokaja w czasie napięcia i stresu.


Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Sweet Almond Oil,Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil,Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Oryza Sativa Oil, Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Vanilla planifolia

Zobacz także

Komentarze

Napisz swoją opinię

Kakaowo-migdałowe masło do ciała

Masło kakaowo-migdałowe do ciała to bogate i odżywcze źródło: witamin, potasu, magnezu, wapna, żelaza, dzięki którym nawilża i regeneruje skórę.  Charakteryzuje się całkowitą zgodnością ze skórą, co oznacza,  że składniki w nim zawarte są łatwo tolerowane i wchłaniane przez skórę. Działa przeciwutleniająco i anti-age.

Skóra po nałożeniu masła staje się odprężona, miękka, gładka i aksamitna w dotyku. Przyjemnie, słodki zapach masła długo utrzymuje się na skórze.

Działanie:
- odżywcze
- nawilżające
- odprężające
- regenerujące

Napisz swoją opinię