• Obniżka
  • Zniżka 15%

Mango masło do ciało

50,15 zł
59,00 zł
Zniżka 15%

Regenerujące masło mango jest bogatym żródłem witamin: A, C, E, K , B oraz polifenoli.Witaminy A, C i E to tzw. „witaminy młodości”, ponieważ działają przeciwutleniająco, wspomagają syntezę kolagenu oraz regenerację naskórka. Witamina K ma działanie przeciwzapalne.

Skóra po nałożeniu masła jest odżywiona, zregenerowana, gładka i jędrna. Nasze ciało pięknie pachnie naturalnymi olejkami: rozmarynowym, May Chang oraz grejpfrutowym.

Działanie:
- odżywcze
- nawilżające
- regenerujące
- przeciwzmarszczkowe

Pojemność
Ilość

Regenerujące masło mango jest doskonałe do nawilżania skóry, zmiękcza ją i zatrzymuje w niej wodę, tworząc na skórze warstwę opóźniającą jej parowanie. Dodatkowo wpływa regenerująco na naskórek, pomaga w walce z rozstępami, koi skórę podrażnioną i przesuszoną oraz przyśpiesza gojenie ran.

TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI!
ŻADNYCH KONSERWANTÓW!

W maśle z mango znajdują się również witamina A, witamina C, witamina E, witamina K i witamina B oraz polifenole. Witaminy A, C i E to tzw. „witaminy młodości”, ponieważ działają przeciwutleniająco, wspomagają syntezę kolagenu oraz regenerację naskórka.

Skóra po nałożeniu masła jest odżywiona, zregenerowana, gładka i jędrna. Bogactwo składników użytych w regenerującym maśle Mango sprawia, że odczuwamy przyjemność, nasz nastrój się poprawia a ciało pięknie pachnie naturalnymi olejkami eterycznymi. 

Działanie:
- odżywcze
- nawilżające
- regenerujące
- przeciwzmarszczkowe

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX  było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Masło mango: składa się w 40-50% z kwasu oleinowego – nienasyconego kwasu tłuszczowego omega – 9, oraz z kwasów nasyconych, takich jak kwas stearynowy i palmitynowy. Kwas oleinowy jest klasycznym składnikiem kosmetyków nawilżających, uzupełnia płaszcz lipidowy skóry i regeneruje ją. Kwas stearynowy ma z kolei funkcję stabilizującą i przedłuża trwałość kosmetyku. W maśle z mango znajdują się rownież witamina A, witamina C, witamina E, witamina K i witamina B oraz polifenole. Witaminy A, C i E to tzw. „witaminy młodości”, ponieważ działają przeciwutleniająco, wspomagają syntezę kolagenu oraz regenerację naskórka. Witamina K ma działanie przeciwzapalne. Z witamin z grupy B, w maśle z mango znajdują się niewielkie ilości witamin B1, B2, i B12.  Masło z mango jest doskonałe do nawilżania skóry, zmiękcza ją i zatrzymuje w niej wodę tworząc na skórze warstwę opóźniającą jej parowanie. Dodatkowo wpływa regenerująco na naskórek, pomaga w walce z rozstępami, koi skórę podrażnioną i przesuszoną oraz przyspiesza gojenie ran.

Masło aloesowe: otrzymuje się w procesie ekstrakcji aloesu przy użyciu frakcji tłuszczowych oleju kokosowego. Przede wszystkim masło aloesowe charakteryzuje się wybitnie kojącym i nawilżającym działaniem. Posiada bardzo dobre właściwości przeciwzapalne i odżywcze. Wspomaga dostarczanie do skóry składników aktywnych. Jest idealnym nośnikiem dla olejków eterycznych. Nadaje się do każdego typu skóry. Zalecane jest w przypadku różnorodnych problemów skórnych, w przypadku skóry przesuszonej, uszkodzonej z powodu wiatru, chłodu, słońca, w leczeniu egzemy, łuszczycy, trądziku różowatego.

Olejek May Chang: olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną jagód (May Chang /Litsea Cubeba). Ze względu na swoje właściwości przeciwgrzybicze, często stosowany jako składnik mydeł i balsamów. Szczególnie polecany do skóry ze skłonnością do wyprysków, łuszczycy, trądziku i innych chorób skóry. Kilka kropli można dodać do świec lub płynu w celu zapewnienia środka odstraszającego owady. Stosowany w aromaterapii, aby podnieść na duchu i poprawić nastrój. Działa korzystnie w leczeniu lęku, zmęczenia i niepokoju. W masażu stosuje się go przy leczeniu schorzeń, takich jak: zapalenie oskrzeli, przeziębienie i grypa, astma, trudności w oddychaniu.

Olejek rozmarynowy: należy do najcenniejszych olejków eterycznych mających bardzo szerokie zastosowanie a aromaterapii a także kosmetyce. Zastosowanie olejku rozmarynowego jest bardzo szerokie i najczęściej stosuje się go do masaży ciała, kąpieli a także aromatyzowanych inhalacji w przypadku chorób dróg oddechowych.  Olejek rozmarynowy w kosmetyce ma właściwości ściągające i normalizujące.  Jego szerokie zastosowanie pozwala na leczenie zarówno dróg oddechowych, stanów zapalnych skóry jak również emocjonalnych zawirowań. Olejek rozmarynowy posiada właściwości antybakteryjne oraz przeciwgrzybicze dlatego też jest chętnie stosowny w kosmetyce do produkcji skutecznych kosmetyków do pielęgnacji skóry oraz włosów. Cera tłusta i rozszerzone pory idealnie nadaje się do zastosowania kosmetyków które zawierają w sobie olejek rozmarynowy. Dodatkowo właściwości olejku rozjaśniają blizny

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX wieku było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej.Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność, masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Masło mango: składa się w 40-50% z kwasu oleinowego – nienasyconego kwasu tłuszczowego omega – 9, oraz z kwasów nasyconych, takich jak kwas stearynowy i palmitynowy. Kwas oleinowy jest klasycznym składnikiem kosmetyków nawilżających, uzupełnia płaszcz lipidowy skóry i regeneruje ją. Kwas stearynowy ma z kolei funkcję stabilizującą i przedłuża trwałość kosmetyku. W maśle z mango znajdują się rownież witamina A, witamina C, witamina E, witamina K i witamina B oraz polifenole. Witaminy A, C i E to tzw. „witaminy młodości”, ponieważ działają przeciwutleniająco, wspomagają syntezę kolagenu oraz regenerację naskórka. Witamina K ma działanie przeciwzapalne. Z witamin z grupy B, w maśle z mango znajdują się niewielkie ilości witamin B1, B2, i B12.  Masło z mango jest doskonałe do nawilżania skóry, zmiękcza ją i zatrzymuje w niej wodę, tworząc na skórze warstwę opóźniającą jej parowanie. Dodatkowo wpływa regenerująco na naskórek, pomaga w walce z rozstępami, koi skórę podrażnioną i przesuszoną oraz przyspiesza gojenie ran.

Masło aloesowe: Masło aloesowe otrzymuje się w procesie ekstrakcji aloesu przy użyciu frakcji tłuszczowych oleju kokosowego. Przede wszystkim masło aloesowe charakteryzuje się wybitnie kojącym i nawilżającym działaniem. Posiada bardzo dobre właściwości przeciwzapalne i odżywcze. Wspomaga dostarczanie do skóry składników aktywnych. Jest idealnym nośnikiem dla olejków eterycznych. Nadaje się do każdego typu skóry. Zalecane jest w przypadku różnorodnych problemów skórnych, w przypadku skóry przesuszonej, uszkodzonej z powodu wiatru, chłodu, słońca, w leczeniu egzemy, łuszczycy, trądziku różowatego.

Olej kokosowy: Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz przebarwieniom. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej powłoki. W lecie można stosować go jako krem przeciwsłoneczny (skutecznie chroni przed promieniowaniem UV) oraz jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę. Z kolei w okresie jesienno-zimowym ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza. Olej kokosowy posiada skuteczne właściwości nawilżające i przeciwbakteryjne, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się u osób ze skórą suchą i trądzikową.Ponadto olej kokosowy jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu:  witamin C, E, B6, B12, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego (takiego samego jak w mleku matki)

Olej z pestek winogron: zawiera również flawonoidy, resweratrol , minerały , lecytynę i witaminę B6.

Olej słonecznikowy: znakomicie sprawdza się także jako 100% naturalny kosmetyk do twarzy, ciała i włosów. Genialnie odżywia skórę, chroni przed utratą wody i wpływem zanieczyszczeń środowiska, radzi sobie z trądzikiem i tłustą cerą. Pozostawia skórę świeżą, promienną i nawilżoną. Olej ze słonecznika posiada naturalne kwasy tłuszczowe, m.in. kwas palmitynowy, kwas stearynowy oraz kwas oleinowy i kwas linolowy. Ich wspólne zestawienie i dostarczenie organizmowi zapewnia utrzymanie równowagi zdrowotnej i przyczynia się do utrzymania lepszej kondycji. Olej słonecznikowy oprócz kwasów tłuszczowych zawiera także wiele innych cennych substancji aktywnych, m.in. takich jak witamina E, które wykazują działanie przeciwutleniające i mogą zapobiegać powstawaniu wielu groźnych chorób. Docenia się również znaczącą przewagę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wyższą niż w przypadku innych olejów roślinnych.  Olej słonecznikowy pozwala skutecznie wpływać na poprawę kondycji i wyglądu skóry, głównie dzięki zawartości naturalnych przeciwutleniaczy, neutralizujących niszczące działanie wolnych rodników. nadzwyczaj bogaty w lecytynę i witaminy.

Oliwa z oliwek:  Oliwa z oliwek jest bogatym źródłem witamin: A, E, D i K, działa więc przeciwzakrzepowo, pomaga w walce z nieżytem żołądka. Co więcej, ten naturalny tłuszcz usprawnia proces trawienia i pozwala szybciej pozbyć się z organizmu toksyn. Ma także dobry wpływ na proces wzrostu kości u dzieci. Oliwa to tłuszcz w czystej postaci, ale zupełnie niezwykły - smaczny, aromatyczny i zdrowy. Jako że jest produktem roślinnym, nie ma w niej cholesterolu. Zawiera jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Mają one wpływ na zahamowanie rozwoju miażdżycy, bo obniżają ilość "złego" cholesterolu (LDL) i podnoszą poziom "dobrego" (HDL). Wpływają też na obniżenie ciśnienia krwi. Zawarty w oliwie kwas oleinowy chroni przed astmą i alergicznym zapaleniem błony śluzowej nosa. Zawarte w niej przeciwutleniacze (a zwłaszcza polifenole i witamina E) zapobiegają tworzeniu się wolnych rodników i w ten sposób, wzmacniając błony komórkowe, przeciwdziałają procesom starzenia się.

Olej jojoba: charakteryzuje się odmiennym składem kwasów tłuszczowych oraz specyficznymi właściwościami. W jego skład wchodzą głównie: nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, fitosterole, witamina A, witamina E, witamina F (kwasy tłuszczowe NNKT) skwalen. Olej jojoba budową zbliżony jest do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe, dzięki czemu łatwo wchłania się przez skórę oraz zapobiega jej wysuszeniu. Jest on bardzo uniwersalny i pomaga utrzymać zdrowie włosów, paznokci, skóry twarzy oraz ciała. Olej jojoba posiada również dużą odporność na wysoką temperaturę. Olej jojoba jest zalecany dla każdego typu cery, nie powoduje reakcji alergicznych ani podrażnień. Pomaga w regulacji gruczołów łojowych, których zaburzenia stanowią podstawę większości problemów skórnych. W przypadku skóry suchej olejek uzupełnia niedobory warstwy lipidowej, dzięki czemu cera uzyskuje odpowiedni poziom nawilżenia i blask. W przypadku skóry tłustej olej działa hamująco na ilość wydzielanego sebum. Olej jojoba posiada właściwości przeciwzapalne i nawilżające skórę. Olej jojoba nie zapycha porów, pomaga leczyć stany zapalne skóry, między innymi trądzik, egzemę, łupież, pomaga w leczeniu objawów łuszczycy, ujędrnia skórę, posiada działanie antyoksydacyjne, regeneruje końcówki włosów, odżywia paznokcie oraz delikatnie pielęgnuje skórę dzieci.

Olejek z lawendy: Lawenda zawiera w sobie m.in. dużą ilość garbników, kumaryny, fotosteroli, soli mineralnych, kwasów organicznych i olejku eterycznego, w którego skład wchodzą m.in. linalol, geraniol, fufurol, cyneol czy pinen, dzięki czemu lawenda wykazuje szerokie zastosowanie w ziołolecznictwie i kosmetyce.  W stanach rozdrażnienia działa odprężająco i kojąco, natomiast w przypadku wyczerpania delikatnie pobudza.  Zapach przyjemny i relaksujący.   Niweluje rozstępy i blizny. Silnie wygładza i reguluje wydzielanie sebum. Skutecznie zmniejsza widoczność zmarszczek. Ułatwia zasypianie. Pobudza aktywność umysłową.

Olejek rozmarynowy: Olejek rozmarynowy należy do najcenniejszych olejków eterycznych mających bardzo szerokie zastosowanie a aromaterapii a także kosmetyce. Zastosowanie olejku rozmarynowego jest bardzo szerokie i najczęściej stosuje się go do masaży ciała, kąpieli a także aromatyzowanych inhalacji w przypadku chorób dróg oddechowych. Rozmaryn lekarski to roślina o bardzo charakterystycznym zapachu i aromacie przypominającym eukaliptus.  Olejek rozmarynowy w lecznictwie najczęściej wykorzystywany jest przy przeziębieniach i migrenie. Olejki eteryczne z rozmarynku łagodzą stany depresyjne oraz pobudzają. Z kolei olejek rozmarynowy w kosmetyce ma właściwości ściągające i normalizujące.  Jego szerokie zastosowanie pozwala na leczenie zarówno dróg oddechowych, stanów zapalnych skóry jak również emocjonalnych zawirowań. Olejek rozmarynowy posiada właściwości antybakteryjne oraz przeciwgrzybicze dlatego też jest chętnie stosowny w kosmetyce do produkcji skutecznych kosmetyków do pielęgnacji skóry oraz włosów. Cera tłusta i rozszerzone pory idealnie nadaje się do zastosowania kosmetyków które zawierają w sobie olejek rozmarynowy. Dodatkowo właściwości olejku rozjaśniają blizny

Olejek MAY CHANG: olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną jagód. Ze względu na swoje właściwości przeciwgrzybicze, często stosowany jako składnik mydeł i balsamów. Szczególnie polecany do skóry ze skłonnością do wyprysków, łuszczycy, trądziku i innych chorób skóry. Kilka kropli można dodać do świec lub płynu w celu zapewnienia środka odstraszającego owady. Stosowany w aromaterapii, aby podnieść na duchu i poprawić nastrój. Działa korzystnie w leczeniu lęku, zmęczenia i niepokoju. W masażu stosuje się go przy leczeniu schorzeń, takich jak: zapalenie oskrzeli, przeziębienie i grypa, astma, trudności w oddychaniu.

Olejek grejpfrutowy: wykazuje działanie oczyszczające, reguluje pracę gruczołów łojowych, działa bakteriobójczo oraz bakteriostatycznie. Zapobiega zaburzeniom rogowacenia mieszków włosowych, powstawaniu zaskórników oraz niweluje plamy. To idealny dodatek do produktów o działaniu antycellulitowym. Ponadto olejek chroni przed rozstępami, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami oraz hamuje procesy starzenia się skóry.

Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Cocos Nucifera (Coconut) Oil and Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Helianthus annuus Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (and) Hydrogenated Vegetable Oil, Lavandula Hybrida Herb Oil (Lavandin Oil), Rosmarinus Officinalis  Oil (Rosemary Oil), Litsea cubeba oil, Citrus Paradisi Peel Oil (Grapefruit Oil)

Zobacz także

Komentarze

Napisz swoją opinię

Mango masło do ciało

Regenerujące masło mango jest bogatym żródłem witamin: A, C, E, K , B oraz polifenoli.Witaminy A, C i E to tzw. „witaminy młodości”, ponieważ działają przeciwutleniająco, wspomagają syntezę kolagenu oraz regenerację naskórka. Witamina K ma działanie przeciwzapalne.

Skóra po nałożeniu masła jest odżywiona, zregenerowana, gładka i jędrna. Nasze ciało pięknie pachnie naturalnymi olejkami: rozmarynowym, May Chang oraz grejpfrutowym.

Działanie:
- odżywcze
- nawilżające
- regenerujące
- przeciwzmarszczkowe

Napisz swoją opinię