Różane masło do ciała

59,00 zł

Nawilżające masło różane do ciała o pięknym zapachu róży przeznaczone jest do pielęgnacji każdego typu skóry. Natłuszcza, odżywia oraz wzmacnia naturalną odnowę komórkową.

W widoczny i natychmiastowy sposób wpływa na jędrność skóry, działa kompleksowo na ciało oraz relaksująco na umysł. Jednocześnie jest źródłem drogocennych substancji, witamin zarówno nasyconych, jak i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz mikroelementów.

Skóra po nałożeniu masła staje się miękka, gładka i aksamitna w dotyku. Piękny zapach róży długo utrzymuje się na skórze.
 
Działanie:
- nawilżające
- natłuszczające
- regenerujące
- relaksujące

Pojemność
Ilość

Nawilżające masło różane do ciała o pięknym zapachu róży przeznaczone jest do pielęgnacji każdego typu skóry. Natłuszcza, odżywia oraz wzmacnia naturalną odnowę komórkową.

TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI!
ŻADNYCH KONSERWANTÓW!

W widoczny i natychmiastowy sposób wpływa na jędrność skóry, działa kompleksowo na ciało oraz relaksująco na umysł. Jednocześnie jest źródłem drogocennych substancji, witamin zarówno nasyconych, jak i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz mikroelementów.

Świetny produkt zarówno przed, jak i po aplikacji na słońce. Masło nie tylko głęboko nawilża, ale przede wszystkim regeneruje skórę  i zabezpiecza ją przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych.

Aromaterapeutyczne działanie naturalnego olejku różanego polega na łagodzeniu stresu, relaksowaniu, zmniejszaniu napięcia nerwowego i ułatwianiu zasypiania. Olejek poprawia stan skóry starzejącej się - wygładzając zmarszczki i zwiększając jej jędrność.

Skóra po nałożeniu masła staje się miękka, gładka i aksamitna w dotyku. Piękny zapach róży długo utrzymuje się na skórze.
 
Działanie:
- nawilżające
- natłuszczające
- regenerujące
- relaksujące

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Olej kokosowy: Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz przebarwieniom. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej powłoki.Skutecznie chroni przed promieniowaniem UV oraz jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę. Z kolei w okresie jesienno-zimowym ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza. Olej kokosowy posiada skuteczne właściwości nawilżające i przeciwbakteryjne, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się u osób ze skórą suchą i trądzikową.Ponadto olej kokosowy jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu: witamin C, E, B6, B12, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego (takiego samego jak w mleku matki)

Olej babassu: pozyskiwany jest z orzechów drzewa palmowego atalia, naturalnie występującego na rozległym obszarze Ameryki Południowej i Afryki. Olej wytwarza się w procesie tłoczenia na zimno, a następnie poddaje się procesowi oczyszczania. Olej ma naturalną postać miękkiego i jasnego masła, które pod wpływem niewysokiej temperatury zmienia się przezroczysty płyn.  Olej babassu charakteryzuje się działaniem nawilżającym oraz zmiękczającym i poprawia elastyczność skóry. Jako emolient przeciwdziała utracie wilgoci w skórze i wzmacnia jej płaszcz lipidowy. Ze względu na właściwości ujędrniające sprawdza się w walce z cellulitem oraz rozstępami. Jako naturalna, hipoalergiczna substancja może z powodzeniem być stosowany przez kobiety w ciąży. Babassu zawiera dużo nasyconego kwasu laurynowego, odpowiedzialnego za działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Jest także bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak linolowy, oleinowy oraz monoenowy, które gwarantują odporność na utlenianie, dzięki czemu olejek może pełnić rolę dodatkowego, naturalnego filtra UV w preparatach do opalania. Zawiera także fitosterole, które mają działanie antyoksydacyjne oraz stymulują odnowę komórkową i regenerację skóry. Zawarta w nim witamina E zwalcza wolne rodniki, działa przeciwstarzeniowo oraz reguluje gospodarkę wodną skóry. 

Olejek różany: wytwarzany jest w procesie destylacji płatków parą wodną. Jego głównym składnikiem są związki alkoholi. Dzięki charakterystycznemu zapachowi korzystnie wpływa na psychikę i samopoczucie. Aromaterapeutyczne działanie olejku polega na łagodzeniu stresu, poprawianiu nastroju, relaksowaniu, zmniejszaniu napięcia nerwowego i ułatwianiu zasypiania. Co ważne - jest to najmniej alergiczny olejek eteryczny na świecie. Dzięki temu korzystnie działa na skórę. Ma też właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne. Koi cerę wrażliwą, a zmęczonej i szarej dodaje blasku. Korzystnie wpływa także na rozszerzone naczynka krwionośne, ponieważ wzmacnia je i zmniejsza zaczerwienienia. Olejek poprawia stan skóry starzejącej się - wygładzając zmarszczki i zwiększając jej jędrność. A dodany do kremów pod oczy zmniejsza opuchliznę i usuwa objawy zmęczenia.

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej.Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Olej kokosowy: Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz przebarwieniom. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej powłoki.Skutecznie chroni przed promieniowaniem UV oraz jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę. Z kolei w okresie jesienno-zimowym ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza. Olej kokosowy posiada skuteczne właściwości nawilżające i przeciwbakteryjne, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się u osób ze skórą suchą i trądzikową.Ponadto olej kokosowy jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu: witamin C, E, B6, B12, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego (takiego samego jak w mleku matki)

Olej babassu: pozyskiwany jest z orzechów drzewa palmowego atalia, naturalnie występującego na rozległym obszarze Ameryki Południowej i Afryki. Olej wytwarza się w procesie tłoczenia na zimno, a następnie poddaje się procesowi oczyszczania. Olej ma naturalną postać miękkiego i jasnego masła, które pod wpływem niewysokiej temperatury zmienia się przezroczysty płyn.  Olej babassu charakteryzuje się działaniem nawilżającym oraz zmiękczającym i poprawia elastyczność skóry. Jako emolient przeciwdziała utracie wilgoci w skórze i wzmacnia jej płaszcz lipidowy. Ze względu na właściwości ujędrniające sprawdza się w walce z cellulitem oraz rozstępami. Jako naturalna, hipoalergiczna substancja może z powodzeniem być stosowany przez kobiety w ciąży. Babassu zawiera dużo nasyconego kwasu laurynowego, odpowiedzialnego za działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Jest także bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak linolowy, oleinowy oraz monoenowy, które gwarantują odporność na utlenianie, dzięki czemu olejek może pełnić rolę dodatkowego, naturalnego filtra UV w preparatach do opalania. Zawiera także fitosterole, które mają działanie antyoksydacyjne oraz stymulują odnowę komórkową i regenerację skóry. Zawarta w nim witamina E zwalcza wolne rodniki, działa przeciwstarzeniowo oraz reguluje gospodarkę wodną skóry. 

Olejek różany: wytwarzany jest w procesie destylacji płatków parą wodną. Jego głównym składnikiem są związki alkoholi. Dzięki charakterystycznemu zapachowi korzystnie wpływa na psychikę i samopoczucie. Aromaterapeutyczne działanie olejku polega na łagodzeniu stresu, poprawianiu nastroju, relaksowaniu, zmniejszaniu napięcia nerwowego i ułatwianiu zasypiania. Co ważne - jest to najmniej alergiczny olejek eteryczny na świecie. Dzięki temu korzystnie działa na skórę. Ma też właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne. Koi cerę wrażliwą, a zmęczonej i szarej dodaje blasku. Korzystnie wpływa także na rozszerzone naczynka krwionośne, ponieważ wzmacnia je i zmniejsza zaczerwienienia. Olejek poprawia stan skóry starzejącej się - wygładzając zmarszczki i zwiększając jej jędrność. A dodany do kremów pod oczy zmniejsza opuchliznę i usuwa objawy zmęczenia.

Olej z pestek winogron: Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol , minerały , lecytynę i witaminę B6.

Olej słonecznikowy: Olej ze słonecznika znakomicie sprawdza się jako 100% naturalny kosmetyk do twarzy, ciała i włosów. Genialnie odżywia skórę, chroni przed utratą wody i wpływem zanieczyszczeń środowiska, radzi sobie z trądzikiem i tłustą cerą. Pozostawia skórę świeżą, promienną i nawilżoną. Olej ze słonecznika posiada naturalne kwasy tłuszczowe, m.in. kwas palmitynowy, kwas stearynowy oraz kwas oleinowy i kwas linolowy. Ich wspólne zestawienie i dostarczenie organizmowi zapewnia utrzymanie równowagi zdrowotnej i przyczynia się do utrzymania lepszej kondycji. Olej słonecznikowy oprócz kwasów tłuszczowych zawiera także wiele innych cennych substancji aktywnych, m.in. takich jak witamina E, które wykazują działanie przeciwutleniające i mogą zapobiegać powstawaniu wielu groźnych chorób. Docenia się również znaczącą przewagę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wyższą niż w przypadku innych olejów roślinnych.  Olej słonecznikowy pozwala skutecznie wpływać na poprawę kondycji i wyglądu skóry, głównie dzięki zawartości naturalnych przeciwutleniaczy, neutralizujących niszczące działanie wolnych rodników. nadzwyczaj bogaty w lecytynę i witaminy.

Masło kakaowe: Masło kakaowe charakteryzuje się dobrą zgodnością ze skórą oznacza to, że składniki w nim zawarte są przez skórę dobrze tolerowane i przyswajalne, Masło zawiera naturalne antyutleniacze neutralizujące działanie wolnych rodników, niszczących skórę, a także witaminy, potas, magnez, wapno i żelazo, dzięki czemu nawilża i regeneruje skórę, działa przeciwutleniająco i anti-age, nadaje skórze połysk i gładkość. Większość z najważniejszych właściwości masła kakaowego zawierają się wokół zdolności polepszania kondycji zdrowotnej skóry, wyraźnego wzmocnienia systemu odpornościowego, pozytywnego wpłynięcia na wygląd i stan włosów, zapobieganiu powstawania przedwczesnych oznak starzenia, a także zapobieganiu wszelkim stanom zapalnym skóry. Masło posiada również doskonałe właściwości nawilżające, pozwalające zapobiegać nadmiernemu przesuszeniu.

Olej ryżowy: zawiera dodatkowo likopen, koenzymy Q 10 , polifenole , poprawia napięcie i ukrwienie skóry , stymuluje produkcje kolagenu , ma działanie przeciwzapalne i kojące.

Olej jojoba: charakteryzuje się odmiennym składem kwasów tłuszczowych oraz specyficznymi właściwościami. W jego skład wchodzą głównie: nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, fitosterole, witamina A, witamina E, witamina F (kwasy tłuszczowe NNKT) skwalen. Olej jojoba budową zbliżony jest do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe, dzięki czemu łatwo wchłania się przez skórę oraz zapobiega jej wysuszeniu. Jest on bardzo uniwersalny i pomaga utrzymać zdrowie włosów, paznokci, skóry twarzy oraz ciała.Posiada również dużą odporność na wysoką temperaturę.Jest zalecany dla każdego typu cery, nie powoduje reakcji alergicznych ani podrażnień. Pomaga w regulacji gruczołów łojowych, których zaburzenia stanowią podstawę większości problemów skórnych. W przypadku skóry suchej olejek uzupełnia niedobory warstwy lipidowej, dzięki czemu cera uzyskuje odpowiedni poziom nawilżenia i blask. W przypadku skóry tłustej olej działa hamująco na ilość wydzielanego sebum. Olej jojoba posiada właściwości przeciwzapalne i nawilżające skórę.Nie zapycha porów, pomaga leczyć stany zapalne skóry, między innymi trądzik, egzemę, łupież, pomaga w leczeniu objawów łuszczycy, ujędrnia skórę, posiada działanie antyoksydacyjne, regeneruje końcówki włosów, odżywia paznokcie oraz delikatnie pielęgnuje skórę dzieci.

Olejek z bergamotki: ma właściwości  antyseptyczne, dezynfekujące , przeciwzapalne , przeciwstresowe, antydepresyjne, uspokajające, przeciwbólowe, rozkurczowe , pobudza krążenie , jest afrodyzjakiem.

Olejek Ylang - Ylang: to jeden z naturalnych olejków eterycznych stosowanych w aromaterapii. Ma on właściwości antyseptyczne i uspokajające, stosowany jest w leczeniu depresji i łojotoku. Jest również znanym afrodyzjakiem. Uzyskuje się go w procesie destylacji świeżych kwiatów z drzewa ylang-ylang (botaniczna nazwa Cananga Odorata), rosnącego w lasach deszczowych wysp Pacyfiku, Indonezji, Filipin, Jawy, Sumatry i Polinezji. Ekstrakt ten znalazł zastosowanie w przemyśle kosmetycznym, a także w medycynie. Przy stosowaniu olejku ylang-ylang wzmacnia się układ nerwowy, łagodzi stres i napięcie nerwowe. Olejek ylang-ylang znalazł zastosowanie w relaksacji i uśmierzaniu negatywnych emocji, w tym złości i lęków. Pomaga również w leczeniu zaburzeń nerwowych. Aromaterapia z wykorzystaniem tego olejku eterycznego poprawia humor

Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Orbignya Oleifera ( Babassu ) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil ( Sunflower), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Oryza Sativa Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba), Seed Oil (and) Hydrogenated Vegetable Oil, Citrus Bergamia Oil, Rosa Gallica Flower Oil, Cananga Odorata Flower Oil

Zobacz także

Komentarze

Napisz swoją opinię

Różane masło do ciała

Nawilżające masło różane do ciała o pięknym zapachu róży przeznaczone jest do pielęgnacji każdego typu skóry. Natłuszcza, odżywia oraz wzmacnia naturalną odnowę komórkową.

W widoczny i natychmiastowy sposób wpływa na jędrność skóry, działa kompleksowo na ciało oraz relaksująco na umysł. Jednocześnie jest źródłem drogocennych substancji, witamin zarówno nasyconych, jak i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz mikroelementów.

Skóra po nałożeniu masła staje się miękka, gładka i aksamitna w dotyku. Piękny zapach róży długo utrzymuje się na skórze.
 
Działanie:
- nawilżające
- natłuszczające
- regenerujące
- relaksujące

Napisz swoją opinię