Płatki róży piling solny

69,00 zł

Płatki róży piling solny do ciała to nasz flagowy a zarazem luksusowy produkt,
który zachwyca pięknym zapachem.

Skóra po zastosowaniu pilingu jest gładka, pozostawia delikatny fluid o pięknym zapachu. Nie wymaga stosowania balsamów.

Działanie:
-  nawilżające
odprężające
-  ujędrniający

Waga
Ilość

Płatki róży piling solny do ciała to nasz flagowy a zarazem luksusowy produkt,
który zachwyca pięknym zapachem.

Tylko Naturalne Składniki!
Żadnych Konserwantów!

Róża wspaniale wpływa na naszą skórę: regeneruje ją, delikatnie ściąga i nawilża.
Dzieje się tak, ponieważ jest bogata w śluzy oraz flawonoidy.

Płatki róży w połączeniu z masłem shea, olejem babassu oraz olejkiem różanym sprawiają,
że nasza skóra  przechodzi kolejne etapy regeneracji. Rozpoczynając od złuszczania i usuwania
martwego naskórka, poprzez wygładzenie zmarszczek, zwiększenie jędrności skóry a na odprężeniu,
ujędrnieniu i nawilżeniu kończąc.

Skóra po zastosowaniu pilingu jest gładka, pozostawia delikatny fluid o pięknym zapachu.
Nie wymaga stosowania balsamów.

Działanie:
-  nawilżające
odprężające
-  ujędrniający

Sól himalajska różowa: to najzdrowszy i najczystszy rodzaj soli krystalicznej. Pochodzi ze wschodniego pasma Himalajów. W przeciwieństwie do soli kuchennej nie jest przetwarzana i czyszczona chemicznie, dlatego stanowi najzdrowszą sól na naszej planecie. Ten rodzaj soli jest w pełni czysty, bowiem powstawał i krystalizował się kilkadziesiąt milionów lat temu, gdy powietrze nie było skażone tak jak dziś. Ta najcenniejsza sól krystaliczna wydobywana metodą płukania i suszenia zawiera 84 minerały, które posiadają niezwykle cenne właściwości. Sól himalajska różowa znajduje zastosowanie w kuchni, medycynie naturalnej i kosmetyce. Stosowanie tego gatunku soli korzystnie wpływa zarówno na nasze zdrowie, jak i urodę.  Minerały, które zawiera, m.in.: wodór, fosfor, siarka, wapno, węgiel, miedź, tytan, aluminium, zapewniają sprawne funkcjonowanie ludzkiego organizmu.

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX  było już bardzo często wykorzystywane w branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody.Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Olej babassu pozyskiwany jest z orzechów drzewa palmowego atalia, naturalnie występującego na rozległym obszarze Ameryki Południowej i Afryki. Olej wytwarza się w procesie tłoczenia na zimno, a następnie poddaje się procesowi oczyszczania. Olej ma naturalną postać miękkiego i jasnego masła, które pod wpływem niewysokiej temperatury zmienia się w przezroczysty płyn. Olej babassu charakteryzuje się działaniem nawilżającym oraz zmiękczającym i poprawia elastyczność skóry. Jako emolient przeciwdziała utracie wilgoci w skórze i wzmacnia jej płaszcz lipidowy. Ze względu na właściwości ujędrniające sprawdza się w walce z cellulitem oraz rozstępami. Jako naturalna, hipoalergiczna substancja może z powodzeniem być stosowany przez kobiety w ciąży, osoby borykające się z problemami skórnymi takimi jak łuszczyca oraz AZS. Babassu zawiera dużo nasyconego kwasu laurynowego, odpowiedzialnego za działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Jest także bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak linolowy, oleinowy oraz monoenowy, które gwarantują odporność na utlenianie, dzięki czemu olejek może pełnić rolę dodatkowego, naturalnego filtra UV w preparatach do opalania. Zawiera także fitosterole, które mają działanie antyoksydacyjne oraz stymulują odnowę komórkową i regenerację skóry. Zawarta w nim witamina E zwalcza wolne rodniki, działa przeciwstarzeniowo oraz reguluje gospodarkę wodną skóry. 

Olejek różany (naturalny): wytwarzany jest w procesie destylacji płatków parą wodną. Jego głównym składnikiem są związki alkoholi. Dzięki charakterystycznemu zapachowi korzystnie wpływa na psychikę i samopoczucie. Aromaterapeutyczne działanie olejku polega na łagodzeniu stresu, poprawianiu nastroju, relaksowaniu, zmniejszaniu napięcia nerwowego i ułatwianiu zasypiania. Co ważne - jest to najmniej alergiczny olejek eteryczny na świecie. Dzięki temu korzystnie działa na skórę. Ma też właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne. Koi cerę wrażliwą, a zmęczonej i szarej dodaje blasku. Korzystnie wpływa także na rozszerzone naczynka krwionośne, ponieważ wzmacnia je i zmniejsza zaczerwienienia. Olejek poprawia stan skóry starzejącej się - wygładzając zmarszczki i zwiększając jej jędrność. A dodany do kremów pod oczy zmniejsza opuchliznę i usuwa objawy zmęczenia.

Dobroczynne działanie wspaniałego, aromatycznego, solnego pilingu różanego ujawni się pełniej, gdy masaż pilingujący wykonasz na rozgrzanej ciepłą wodą skórze i pozostawisz na ciele kilka minut te cudowne, naturalne olejki do wchłonięcia przez skórę. Masaż wykonuj w kierunku serca. Potem spłucz ciało gorącą wodą i zakończ kąpiel wodą letnią. Nie wycieraj się, ale osusz delikatnie ręcznikiem.

Po pilingu i kąpieli zbędny jest balsam do ciała, gdyż skóra jest nawilżona, natłuszczona i czarująco  pachnie  letnim ogrodem.
 
Regularne stosowanie peelingu zapewnia skórze jedwabistą gładkość i jędrność, poprawia wygląd i stan skóry.




Oleje: to naturalne przeciwutleniacze, mają wysoki poziom kwasów tłuszczowych nienasyconych Omega 3, 6, 9, zawierają witaminy E, K, prowitaminę A.
 
Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol, minerały,lecytynę i witaminę B6.
 
Olej ryżowy zawiera dodatkowo likopen, koenzymy Q 10, polifenole, poprawia napięcie i ukrwienie skóry, stymuluje produkcje kolagenu, ma działanie przeciwzapalne i kojące.
 
Masło shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym, zawiera witaminy A, E, F, delikatnie natłuszcza i nawilża, poprawia elastyczność skóry.

Olej Babassu mocno zmiękczający, nawadniający, przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała rozstępom.

Olej arganowy to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, łagodzi objawy alergii, egzemy,trądziku i poparzeń słonecznych, chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, poprawia elastyczność skóry.

Olejek różany ma działanie uspokajające, odprężające, antydepresyjne, przeciwbólowe, antyseptyczne, przeciwzapalne, odmładzające, nawilżające, regenerujące i ujędrniające skórę, normalizuje funkcję gruczołów łojowych oraz pobudza produkcję kolagenu, wzmacniające, normalizujące krążenie, rozgrzewające, afrodyzjak, poprawia libido. Stymuluje i harmonizuje ludzki system immunologiczny i nerwowy, odnawia komórki, działa silnie antybakteryjnie.
 
Olejek bergamotki ma właściwości antyseptyczne, dezynfekujące, przeciwzapalne, przeciwstresowe, antydepresyjne,
uspokajające, przeciwbólowe, rozkurczowe, pobudza krążenie, jest afrodyzjakiem.

Płatki różane mają działanie antyzapalne, mogą złagodzić alergiczne swędzenia, oczyszczają skórę, działają uspokajająco.

Sól z Morza Martwego, leżącego na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne - pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu.


Sodium chloride, Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Oryza Sativa Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Rosa (Rose) Petals, Rosa Gallica Flower Oil, Citrus Bergamia (Bergamot) Oil.

Zobacz także

Komentarze

Oceń 
Renata
2018-05-06

Rewelacyjny produkt

Rewelacyjny produkt o pięknym zapachu i z płatkami róż w środku. Skóra po zastosowaniu jest gładsza i nawilżona. Nie ma potrzeby stosowania innych produktów do nawilżania. Piękny różany zapach po zastosowaniu zostaje ze mną na dłużej. Zdecydowanie polecam!

Oceń 
Kaśka
2018-03-18

Polecam

Świetny produkt! Po nałożeniu ciało nawilżone i na dodatek pięknie pachnie :-))).Polecam!

Oceń 
Martyna
2018-02-16

Róża

kupiłam i jest extra. Pięknie pachnie i można używać nawet do twarzy. Ładnie wygląda.

Napisz swoją opinię

Płatki róży piling solny

Płatki róży piling solny do ciała to nasz flagowy a zarazem luksusowy produkt,
który zachwyca pięknym zapachem.

Skóra po zastosowaniu pilingu jest gładka, pozostawia delikatny fluid o pięknym zapachu. Nie wymaga stosowania balsamów.

Działanie:
-  nawilżające
odprężające
-  ujędrniający

Napisz swoją opinię