Mojito piling cukrowy

61,00 zł

Mojito piling cukrowy to odnowa i regeneracja dla umysłu oraz ciała. Lekko pikantny i orzeźwiający zapach odpręża umysł i uwalnia od stresu.

Mięta, olejek limetkowy, olejek eukaliptusowy oraz tymiankowy wzmacniają system odpornościowy oraz wpływają na ogólne zdrowie organizmu. Poprawiają nastrój i dodają energii.

Po zastosowaniu pilingu nasze ciało jest zrelaksowane a skóra staje się gładka, rozjaśniona, natłuszczona i nawilżona.

Działanie:
- odprężające
- odświeżające
- wzmacniające
- energetyzujące
- nawilżające

Waga
Ilość

Mojito piling cukrowy to odnowa i regeneracja dla umysłu oraz ciała. Lekko pikantny i orzeźwiający zapach odpręża umysł i uwalnia od stresu.

  • Tylko Naturalne Składniki!
  • Żadnych Konserwantów!

Mięta, olejek limetkowy, olejek eukaliptusowy oraz tymiankowy wzmacniają system odpornościowy oraz wpływają na ogólne zdrowie organizmu. Poprawiają nastrój i dodają energii.

Po zastosowaniu pilingu nasze ciało jest zrelaksowane a skóra staje się gładka, rozjaśniona, natłuszczona i nawilżona.

Działanie:
- odprężające
- odświeżające
- wzmacniające
- energetyzujące
- nawilżające

Cukier trzcinowy: to nierafinowany cukier, który otrzymywany jest z trzciny cukrowej bez oddzielania melasy i kryształków. Jego głównym składnikiem jest sacharoza. Barwa kryształków cukru trzcinowego może się wahać od złotawej do ciemnobrązowej. Brak oddzielania melasy i kryształów w trakcie procesu otrzymywania sprawia, że zawiera on liczne minerały i pierwiastki takie jak żelazo, wapń, fosfor, potas czy magnez oraz znaczną ilość soli mineralnych. Do najważniejszych właściwości kosmetycznych cukru trzcinowego dotyczących naszej skóry można zaliczyć: wygładzanie,  nawilżanie, ujędrnianie oraz nadaje jej równomierny, zdrowy koloryt i blask. Odblokowuje gruczoły łojowe i skutecznie oczyszcza pory. Delikatnie złuszcza martwy naskórek.

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX  było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Olej babassu pozyskiwany jest z orzechów  drzewa palmowego atalia, naturalnie występującego na rozległym obszarze Ameryki Południowej i Afryki. Olej wytwarza się w procesie tłoczenia na zimno, a następnie poddaje się procesowi oczyszczania. Olej ma naturalną postać miękkiego i jasnego masła, które pod wpływem niewysokiej temperatury zmienia się przezroczysty płyn.  Olej babassu charakteryzuje się działaniem nawilżającym oraz zmiękczającym i poprawia elastyczność skóry. Jako emolient przeciwdziała utracie wilgoci w skórze i wzmacnia jej płaszcz lipidowy. Ze względu na właściwości ujędrniające sprawdza się w walce z cellulitem oraz rozstępami. Jako naturalna, hipoalergiczna substancja może z powodzeniem być stosowany przez kobiety w ciąży.Babassu zawiera dużo nasyconego kwasu laurynowego, odpowiedzialnego za działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Jest także bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak linolowy, oleinowy oraz monoenowy, które gwarantują odporność na utlenianie, dzięki czemu olejek może pełnić rolę dodatkowego, naturalnego filtra UV w preparatach do opalania. Zawiera także fitosterole, które mają działanie antyoksydacyjne oraz stymulują odnowę komórkową i regenerację skóry. Zawarta w nim witamina E zwalcza wolne rodniki, działa przeciwstarzeniowo oraz reguluje gospodarkę wodną skóry. 

Olejek miętowy: Olejek miętowy to rodzaj olejku eterycznego otrzymywanego z mięty pieprzowej. Od najdawniejszych czasów liście mięty były wykorzystywane w przemyśle farmaceutycznym, chemicznym, kosmetycznym i spożywczym. Mięta jest wieloletnią rośliną pochodzącą z Europy, znaną i stosowaną od tysięcy lat, przede wszystkim przy problemach trawiennych, np. niestrawności, kolkach, mdłościach. Roślina bogata jest również w witaminę A, wapń, potas i związki fenolowe, które są przeciwutleniaczami opóźniającymi procesu starzenia się skóry. Podobne działanie ma olejek miętowy. Głównym jego składnikiem jest mentol. Właściwości terapeutyczne mięta zawdzięcza olejkom lotnym, garbnikom, flawonoidom i kwasom organicznym. Lekko pikantny i orzeźwiający zapach odpręża umysł, uwalnia stres, zmęczenie, zwalcza depresję i łagodzi nerwy.  Olejek z mięty pieprzowej wpływa na dobrą kondycję skóry. Dzięki zawartości mentolu, olejek odpręża zmęczoną skórę, rozjaśnia ciało pozbawione blasku i kontroluje prawidłowe natłuszczenie skóry. Dzięki olejkowi z mięty pieprzowej cera staje się gładka i lśniąca.

Dobroczynne działanie Mojito pilingu cukrowego ujawni się pełniej, gdy masaż pilingujący wykonasz na rozgrzanej ciepłą wodą skórze i pozostawisz na ciele kilka minut te cudowne, naturalne olejki do wchłonięcia przez skórę. Masaż wykonuj w kierunku serca. Potem spłucz ciało gorącą wodą i zakończ kąpiel wodą letnią. Nie wycieraj się, ale osusz się delikatnie ręcznikiem.

Po pilingu i kąpieli zbędny  jest balsam do ciała, gdyż skóra jest nawilżona, natłuszczona i pachnąca apetycznie, świeżo i orzeźwiająco.

Regularne stosowanie peelingu do ciała zapewnia skórze jedwabistą gładkość i jędrność, poprawia wygląd i stan skóry.

Oleje: to naturalne przeciwutleniacze, mają wysoki poziom kwasów tłuszczowych nienasyconych Omega 3, 6, 9 , zawierają witaminy E, K,  prowitaminę A. Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol , minerały , lecytynę i witaminę B6.

Olej ryżowy zawiera dodatkowo likopen, koenzymy Q 10 , polifenole , poprawia napięcie i ukrwienie skóry , stymuluje produkcje kolagenu , ma działanie przeciwzapalne i kojące .
Masło shea: jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym, zawiera witaminy A,E,F , delikatnie natłuszcza i nawilża , poprawia elastyczność skóry.

Olej Babassu: mocno zmiękczający, nawadniający,przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała rozstępom.

Olej arganowy: to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę , łagodzi objawy alergii , egzemy , trądziku i poparzeń słonecznych, chroni naskórek przed wysychaniem , wygładza , poprawia elastyczność skóry.

Mięta i olejek miętowy ma działanie  antyseptyczne , przeciwbólowe ,  przeciwzapalne , stymulujące, przeciwzmarszczkowe, przeciwświądowe i chłodzące skórę ,uspokajające, wspiera odporność organizmu

Olejek limetkowy:  ma działanie  odświeżające , przeciwdepresyjne, przeciwlękowe , poprawia nastrój i dodaje energii , bakteriobójcze Ma zastosowanie  przy : pielęgnacja cery tłustej i przetłuszczającej się ze skłonnością do wyprysków

Olejek eukaliptusowy:Olejek eukaliptusowy jest jednym z najpopularniejszych olejków eterycznych. Otrzymuje się go z liści eukaliptusa, który należy do najwyższych drzew na świecie. Olejek eukaliptusowy chętnie stosowany jest w kosmetologii i w medycynie naturalnej. Olejek eukaliptusowy niszczy wirusy, grzyby, bakterie i roztocza. Działa antyseptycznie, dezodoryzująco i oczyszczająco. Stanowi niezastąpioną pomoc w leczeniu przeziębienia i przy zapalaniach górnych dróg oddechowych. Ułatwia odkrztuszanie i udrażnia kanały nosowe podczas kataru, relaksuje ciało po męczących ćwiczeniach. Jego zapach łagodzi i uspokaja ale też orzeźwia i koi smutki.

Olejek tymiankowy:W skład tymianku wchodzi olejek eteryczny zawierający tymol, cyneol, pinen, borneol, linalol i cymol. Ziele to zawiera także kwasy chlorogenowe, ursulowe, kawowe, oleaginowe oraz flawony w postaci luteoliny, apigeniny, goryczy i saponiny. Dzięki swoim właściwościom leczniczym wykorzystuje się go do zwalczania wielu chorób oraz w profilaktyce zdrowotnej. Wedle wskazań aromaterapii olejek tymiankowy działa stymulująco na umysł i poprawia koncentrację. Znalazł wiele zastosowań w kosmetologii, głównie w produktach oczyszczających i dezodoryzujących. Ponadto karwakrol i tymol hamują enzymy prozapalne oraz działają przeciwbólowo, co wykorzystuje się w olejach do masażu i w okładach w bólach gośćcowych. Tymol i karwakrol wykazują także właściwości antyoksydacyjne. Olejek tymiankowy poprawia stan skóry trądzikowej, działa przeciwbakteryjnie, przeciwłojotokowo i delikatnie ściągająco. Wspomaga leczenie łupieżu, zmniejsza wypadanie włosów.

Cukier trzcinowy: to nierafinowany cukier, który otrzymywany jest z trzciny cukrowej bez oddzielania melasy i kryształków. Jego głównym składnikiem jest sacharoza. Barwa kryształków cukru trzcinowego może się wahać od złotawej do ciemnobrązowej. Brak oddzielania melasy i kryształów w trakcie procesu otrzymywania sprawia, że zawiera on liczne minerały i pierwiastki takie jak żelazo, wapń, fosfor, potas czy magnez oraz znaczną ilość soli mineralnych. Do najważniejszych właściwości cukru trzcinowego można zaliczyć: łagodzenie bólów głowy, kojenie i nawilżenie suchej skóry, regenerację podrażnionych miejsc. Cukier trzcinowy działa przeciwbólowo, wykrztuśnie, bakteriobójczo i przeciwzapalnie. Ma działanie wygładzające. Doskonale ujędrnia i uelastycznia skórę, nadaje jej równomierny, zdrowy koloryt i blask. Odblokowuje gruczoły łojowe i skutecznie oczyszcza pory. Delikatnie złuszcza martwy naskórek.

Sucrose,Helianthus annuus Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Oryza Sativa Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil), Cymbopogon Winterianus Herb Oil, Citrus Aurantifolia, Rosmarinus Officinalis Oil (Rosemary Oil), Melissa Essential Oil, Cananga Odorata Flower Oil

Zobacz także

Komentarze

Oceń 
Ksenia
2018-04-26

Rewelacja!

Świetny produkt.!:-)

Oceń 
Kasia
2018-02-16

Polecam

świetny produkt! skóra jest nawilżona i ładnie pachnie, rzeczywiście nie trzeba stosować balsamu

Napisz swoją opinię

Mojito piling cukrowy

Mojito piling cukrowy to odnowa i regeneracja dla umysłu oraz ciała. Lekko pikantny i orzeźwiający zapach odpręża umysł i uwalnia od stresu.

Mięta, olejek limetkowy, olejek eukaliptusowy oraz tymiankowy wzmacniają system odpornościowy oraz wpływają na ogólne zdrowie organizmu. Poprawiają nastrój i dodają energii.

Po zastosowaniu pilingu nasze ciało jest zrelaksowane a skóra staje się gładka, rozjaśniona, natłuszczona i nawilżona.

Działanie:
- odprężające
- odświeżające
- wzmacniające
- energetyzujące
- nawilżające

Napisz swoją opinię