Limetkowy piling cukrowy

0,00 zł

Limetkowy piling cukrowy to sposób na wyciszenie i poprawę nastroju każdego dnia, niezależnie od pory roku. Olejek z limetki charakteryzuje się orzeźwiającym cytrusowym zapachem. Ma właściwości pobudzające i odświeżające. Poprawia nastrój i samopoczucie. Znosi zmęczenie i energetyzuje. Uśmierza ból głowy.

Nasze ciało po zastosowaniu pilingu jest odprężone i nawilżone. Skóra jasna i promienista. Odczuwamy relaks i poprawę samopoczucia.

Działanie:
- relaksujące
- nawilżające
- odświeżające
- poprawia nastrój

Pojemność
Ilość

Limetkowy piling cukrowy to sposób na wyciszenie i poprawę nastroju każdego dnia, niezależnie od pory roku.

  • Tylko Naturalne Składniki!
  • Żadnych Konserwantów!

Olejek z limetki charakteryzuje się orzeźwiającym cytrusowym zapachem. Ma właściwości pobudzające i odświeżające. Poprawia nastrój i samopoczucie. Znosi zmęczenie i energetyzuje. Uśmierza ból głowy.

Nasze ciało po zastosowaniu pilingu jest odprężone i nawilżone. Skóra jasna i promienista. Odczuwamy relaks i poprawę samopoczucia.

Zapach limetki , olejku Ylang – Ylang i innych olejków sprawia, że odzyskujemy siły witalne na kolejne dni.

Działanie:
- relaksujące
- nawilżające
- odświeżające
- poprawia nastrój

Cukier trzcinowy: to nierafinowany cukier, który otrzymywany jest z trzciny cukrowej bez oddzielania melasy i kryształków. Jego głównym składnikiem jest sacharoza. Barwa kryształków cukru trzcinowego może się wahać od złotawej do ciemnobrązowej. Brak oddzielania melasy i kryształów w trakcie procesu otrzymywania sprawia, że zawiera on liczne minerały i pierwiastki takie jak żelazo, wapń, fosfor, potas czy magnez oraz znaczną ilość soli mineralnych. Do najważniejszych właściwości kosmetycznych cukru trzcinowego dotyczących naszej skóry można zaliczyć: wygładzanie,  nawilżanie , ujędrnianie oraz nadaje jej równomierny, zdrowy koloryt i blask. Odblokowuje gruczoły łojowe i skutecznie oczyszcza pory. Delikatnie złuszcza martwy naskórek.

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Olej kokosowy: Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz przebarwieniom. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej powłoki. W lecie można stosować go jako krem przeciwsłoneczny (skutecznie chroni przed promieniowaniem UV) oraz jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę. Z kolei w okresie jesienno-zimowym ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza. Olej kokosowy posiada skuteczne właściwości nawilżające i przeciwbakteryjne, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się u osób ze skórą suchą i trądzikową.Ponadto olej kokosowy jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu:  witamin C, E, B6, B12, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego (takiego samego jak w mleku matki)

Olejek limetkowy: Olejek z limetki charakteryzuje się orzeźwiającym cytrusowym zapachem. Olejek pozyskiwany w drodze destylacji parą wodną skórek owoców Citrus aurantifolia. Posiada intensywny, jasny, cytrusowy zapach. Olejek limetkowy jest bogaty w 1,8-cyneol, 5-metoksypsoralen, alfa-bergamoten, alfa-pinen, alfa-terpineol itd. Olejek limetkowy ma właściwości pobudzające i odświeżające. Poprawia nastrój i samopoczucie. Znosi zmęczenie i energetyzuje. Uśmierza ból głowy. Chętnie wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym. Działa przeciwbakteryjnie i rozjaśniająco.

Dobroczynne działanie limetkowego pilingu z cukrem trzcinowym i olejkami, ujawni się pełniej, gdy masaż pilingujący wykonasz na rozgrzanej ciepłą wodą skórze i pozostawisz na ciele kilka minut te cudowne, naturalne olejki do wchłonięcia przez skórę. Masaż wykonuj w kierunku serca.  Potem dobrze spłucz ciało gorącą wodą i zakończ kąpiel wodą letnią. Nie wycieraj się , ale osusz delikatnie ręcznikiem.

Po pilingu i kąpieli zbędny jest balsam do ciała, gdyż skóra jest nawilżona, natłuszczona i pachnąca aromatycznie poranną kawą z nutą pomarańczy.

Regularne stosowanie peelingu do ciała zapewnia skórze jedwabistą gładkość i jędrność, poprawia wygląd i stan skóry.

Oleje:  to  naturalne przeciwutleniacze ,mają  wysoki poziom kwasów  tłuszczowych nienasyconych Omega 3, 6, 9 , zawierają witaminy E, K,  prowitaminę A. Olej  z pestek winogron zawiera również flawonoidy , resweratrol , minerały , lecytynę i witaminę B6.

Olej ryżowy zawiera dodatkowo likopen, koenzymy Q 10 , polifenole , poprawia napięcie i ukrwienie skóry, stymuluje produkcje kolagenu, ma działanie przeciwzapalne i kojące .

Masło shea: jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym, zawiera witaminy A,E,F , delikatnie natłuszcza i nawilża, poprawia elastyczność skóry .

Olej Babassu: mocno zmiękczający , nawadniający , przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała rozstępom.

Olej arganowy: to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę , łagodzi objawy alergii, egzemy, trądziku i poparzeń słonecznych, chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, poprawia elastyczność skóry.

Olej kokosowy: Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz przebarwieniom. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej powłoki. W lecie można stosować go jako krem przeciwsłoneczny (skutecznie chroni przed promieniowaniem UV) oraz jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę. Z kolei w okresie jesienno-zimowym ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza. Olej kokosowy posiada skuteczne właściwości nawilżające i przeciwbakteryjne, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się u osób ze skórą suchą i trądzikową.Ponadto olej kokosowy jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu:  witamin C, E, B6, B12, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego (takiego samego jak w mleku matki)

Cukier trzcinowy: to nierafinowany cukier, który otrzymywany jest z trzciny cukrowej bez oddzielania melasy i kryształków. Jego głównym składnikiem jest sacharoza. Barwa kryształków cukru trzcinowego może się wahać od złotawej do ciemnobrązowej. Brak oddzielania melasy i kryształów w trakcie procesu otrzymywania sprawia, że zawiera on liczne minerały i pierwiastki takie jak żelazo, wapń, fosfor, potas czy magnez oraz znaczną ilość soli mineralnych. Do najważniejszych właściwości cukru trzcinowego można zaliczyć: łagodzenie bólów głowy, kojenie i nawilżenie suchej skóry, regenerację podrażnionych miejsc. Cukier trzcinowy działa przeciwbólowo, wykrztuśnie, bakteriobójczo i przeciwzapalnie. Ma działanie wygładzające. Doskonale ujędrnia i uelastycznia skórę, nadaje jej równomierny, zdrowy koloryt i blask. Odblokowuje gruczoły łojowe i skutecznie oczyszcza pory. Delikatnie złuszcza martwy naskórek.

Olejek limetkowy: Olejek z limetki charakteryzuje się orzeźwiającym cytrusowym zapachem . Olejek pozyskiwany w drodze destylacji parą wodną skórek owoców Citrus aurantifolia. Posiada intensywny, jasny, cytrusowy zapach. Olejek limetkowy jest bogaty w 1,8-cyneol, 5-metoksypsoralen, alfa-bergamoten, alfa-pinen, alfa-terpineol itd. Olejek limetkow ma właściwości pobudzające i odświeżające. Poprawia nastrój i samopoczucie. Znosi zmęczenie i energetyzuje. Uśmierza ból głowy. Chętnie wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym. Działa przeciwbakteryjnie i rozjaśniająco.

Olejek cytronelowy: Olejek cytronelowy cejloński o trawiasto-kamforowym zapachu z nutą cytrusową. Zawiera 20-40% geraniolu, 5-10% cytronelalu, 6% cytronelolu, octan geranylu, eter metylowy izoeugenolu, ok. 20% węglowodorów monoterpenowych. Olejek cytronelowy działa silnie antyseptycznym pomaga w pielęgnacji stanów zapalnych skóry, wrzodów, ran, dermatoz, egzem. Ma działanie pobudzające, oczyszczające. Na skórę działa przeciwtrądzikowo, przeciwgrzybiczo i przeciwzapalnie. Polecany przy rozszerzonych porach, zanieczyszczonej, ziemistej zwiotczałej skórze. Jako olejek dodawany do masażu przy cellulicie, łagodzi bóle reumatyczne. Pomaga przy bólach głowy i wyczerpaniu nerwowym.

Olejek rozmarynowy: Olejek rozmarynowy należy do najcenniejszych olejków eterycznych mających bardzo szerokie zastosowanie a aromaterapii a także kosmetyce. Zastosowanie olejku rozmarynowego jest bardzo szerokie i najczęściej stosuje się go do masaży ciała, kąpieli a także aromatyzowanych inhalacji w przypadku chorób dróg oddechowych. Rozmaryn lekarski to roślina o bardzo charakterystycznym zapachu i aromacie przypominającym eukaliptus.  Olejek rozmarynowy w lecznictwie najczęściej wykorzystywany jest przy przeziębieniach i migrenie. Olejki eteryczne z rozmarynku łagodzą stany depresyjne oraz pobudzają. Z kolei olejek rozmarynowy w kosmetyce ma właściwości ściągające i normalizujące.  Jego szerokie zastosowanie pozwala na leczenie zarówno dróg oddechowych, stanów zapalnych skóry jak również emocjonalnych zawirowań. Olejek rozmarynowy posiada właściwości antybakteryjne oraz przeciwgrzybicze dlatego też jest chętnie stosowny w kosmetyce do produkcji skutecznych kosmetyków do pielęgnacji skóry oraz włosów. Cera tłusta i rozszerzone pory idealnie nadaje się do zastosowania kosmetyków które zawierają w sobie olejek rozmarynowy. Dodatkowo właściwości olejku rozjaśniają blizny

Olejek melisowy: Olejek melisowy uzyskuje się z liści, kwiatów oraz pędów melisy. Jego właściwości doceniane są od dawna. Stosuje się go przede wszystkim jako środek odkażający, przeciwbakteryjny i tonizujący. Melisa działa też wykrztuśnie, przeciwbólowo, antyalergicznie, uspokajająco i antydepresyjnie. Oprócz tego, że melisa działa przeciwbakteryjnie i odkażająco to posiada również szereg innych zalet, które wpływają korzystnie na stan skóry. Badania wykazały, iż olejek melisowy powinien być stosowany przede wszystkim przez osoby z cerą tłustą i problematyczną, bowiem eliminuje trądzik i bakteryjne wykwity skórne. Co więcej, używają go alergicy, ponieważ działa łagodząco na wszelkie wysypki uczuleniowe, niweluje też świąd. Zalecany jest przy infekcjach o charakterze grzybicznym, leczy półpaśca i opryszczkę. I to nie wszystko, olejek z melisy uśmierza ból i obrzęki, można go stosować w celu łagodzenia ukąszeń owadów. Z olejku melisowego można też przygotować płukankę do ust – usuwa nieświeży oddech, działa leczniczo na zajady. Ekstrakt z jej liści obfituje we flawonoidy, garbniki oraz sole mineralne. 

Olejek Ylang – Ylang: to jeden z naturalnych olejków eterycznych stosowanych w aromaterapii. Ma on właściwości antyseptyczne i uspokajające, stosowany jest w leczeniu depresji i łojotoku. Jest również znanym afrodyzjakiem. Uzyskuje się go w procesie destylacji świeżych kwiatów z drzewa ylang-ylang (botaniczna nazwa Cananga Odorata), rosnącego w lasach deszczowych wysp Pacyfiku, Indonezji, Filipin, Jawy, Sumatry i Polinezji. Ekstrakt ten znalazł zastosowanie w przemyśle kosmetycznym, a także w medycynie. Przy stosowaniu olejku ylang-ylang wzmacnia się układ nerwowy, łagodzi stres i napięcie nerwowe. Olejek ylang-ylang znalazł zastosowanie w relaksacji i uśmierzaniu negatywnych emocji, w tym złości i lęków. Pomaga również w leczeniu zaburzeń nerwowych. Aromaterapia z wykorzystaniem tego olejku eterycznego poprawia humor.

Sucrose, Helianthus annuus Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape), Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Oryza Sativa Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Orbignya Oleifera (Babassu), Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Cocos Nucifera, (Coconut) Oil, Cymbopogon Winterianus Herb Oil, Citrus Aurantifolia, Rosmarinus Officinalis Oil (Rosemary Oil), Melissa Essential Oil, Cananga Odorata Flower Oil

Zobacz także

Komentarze

Oceń 
Weronika
2018-04-26

Brawo!

Świetny peeling, czegoś takiego szukałam. Po zastosowaniu nie muszę używać żadnego balsamu po prostu moja skóra jest nawilżona.Niesamowite.:-)

Napisz swoją opinię

Limetkowy piling cukrowy

Limetkowy piling cukrowy to sposób na wyciszenie i poprawę nastroju każdego dnia, niezależnie od pory roku. Olejek z limetki charakteryzuje się orzeźwiającym cytrusowym zapachem. Ma właściwości pobudzające i odświeżające. Poprawia nastrój i samopoczucie. Znosi zmęczenie i energetyzuje. Uśmierza ból głowy.

Nasze ciało po zastosowaniu pilingu jest odprężone i nawilżone. Skóra jasna i promienista. Odczuwamy relaks i poprawę samopoczucia.

Działanie:
- relaksujące
- nawilżające
- odświeżające
- poprawia nastrój

Napisz swoją opinię