• Obniżka
  • Zniżka 25%

Bursztynowy piling solny z algami sosonowo-ziołowy

82,50 zł
110,00 zł
Zniżka 25%

Bursztynowy piling solny z algami sosnowo-ziołowy to oparte na Złocie Bałtyku wyrafinowane, kosmetyczne rękodzieło. Zawarty w pilingu pył bursztynowy dzięki rozdrobnieniu powoduje, że skóra w jeszcze większym stopniu wchłania dobroczynne mikroelementy uwięzione w bursztynie takie jak krzem, magnez, żelazo, wapń, potas.

Nasza skóra po zastosowaniu pilingu jest odświeżona, pozbawiona martwego naskórka a co za tym idzie zregenerowana i pachnie sonowo- pichtową nutą. 

Działanie:
- odżywcze
- regenerujące
- ujędrniające
- przeciwzmarszczkowe

Pojemność
Ilość

Bursztynowy piling solny z algami sosnowo-ziołowy to oparty na złocie Bałtyku ,wyrafinowane, kosmetyczne rękodzieło. Zawarty w pilingu pył Bursztynowy dzięki rozdrobnieniu powoduje, że skóra w jeszcze większym stopniu wchłania dobrocenne składniki odżywcze i mineralne uwięzione w Bursztynie takie jak krzem, magnez, żelazo, wapń, potas.

Tylko Naturalne Składniki!
Żadnych Konserwantów!

Bursztyn pomaga w regeneracji skóry, dodaje jej energii. Poprawia zdolności immunologiczne, ukrwienie oraz dotlenia nasza skórę. Dzięki temu skóra wygląda lepiej, zdrowiej, bardziej promiennie.

Dzięki wspaniałej kompozycji olejków leśnych takich jak olejek sosnowy, pichtowy, tymiankowy, eukaliptusowy, rozmarynowy, lawendowy zapach , który się uwalnia działa pobudzająco i odświeżająco na nasz umysł. Usuwa objawy zmęczenia i regeneruje nasze ciało.

Nasza skóra po zastosowaniu pilingu jest odświeżona, pozbawiona martwego naskórka a co za tym idzie zregenerowana i pachnie sonowo- pichtową nutą. 

Działanie:
- odżywcze
- regenerujące
- ujędrniające
- przeciwzmarszczkowe

Sól z Morza Martwego leżąca na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne - pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu.


Bursztyn jest kopalną żywicą drzew iglastych. Składa się głównie z węgla, tlenu, wodoru    i   niewielkich ilości siarki i jodu. Mimo tak niepozornego składu od dawna wierzono w jego magiczną moc. Znano go już w bardzo odległych czasach i otaczano podziwem. bursztyn jest nie tylko wspaniałą oprawą naszej urody, ale pielęgnuje i odżywia skórę. Bursztyn przyspiesza odnowę komórkową, jest naturalnym antyoksydantem, regeneruje i rozświetla. Pobudza również metabolizm skóry, widocznie poprawia stan nawet bardzo zmęczonej cery. Po użyciu kosmetyków zawierających bursztyn skóra staje się jędrna, elastyczna, napięta i wygląda młodo i świeżo.Kuracje z dodatkiem bursztynu, nadają skórze gładkość,

Laminaria digitata - algi mikronizowane: (Laminaria Digitata)należy do brunatnic (Phaeophyceae), charakteryzuje się brązowymi liśćmi o długości do dwóch metrów. Ze wszystkich alg morskich Laminaria posiada najwyższe stężenie jodu (dochodzącedo 5000 mg jodu w kg suchej masy). Algi są źródłem składników mineralnych i organicznych. W algach znajdują się również witaminy z grupy B, betakaroten i inne karotenoidy, tokoferole, kwas askorbinowy, które działają przeciwzapalnie, wzmagają syntezę kolagenu, neutralizują wolne rodniki.

Olejek sosnowy: naturalny olejek otrzymywany jest z igieł sosny zwyczajnej. Posiada zdolność antyseptyczne w infekcjach dróg oddechowych i zatok. Działa pobudzająco i odświeżająco na zmęczony umysł. Usuwa objawy zmęczenia, wyczerpania nerwowego i nerwobóle. Może ograniczyć nadmiernie wydzielanie potu i pobudzić krążenie. Dzięki właściwościom rozgrzewającym może łagodzić objawy reumatyzmu i artretyzmu.  Działa wykrztuśnie, bakteriobójczo i dezynfekująco, dlatego często wykorzystywany jest do inhalacji. Zwiększa odporność organizmu, rozszerza drogi oddechowe i ułatwia oddychanie.

Olejek pichtowy: tłoczony z pędów jodły to naturalny produkt o działaniu antybakteryjnym, przeciwstarzeniowym i regenerującym skórę. Sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, kuracjach przeciwzmarszczkowych oraz w pielęgnacji skóry głowy. Olejek z jodły syberyjskiej zawiera w sobie tylko i wyłącznie naturalne substancje, głównie lotne fitocydy oraz terpeny, takie jak kamfora.  Za sprawą tych i innych naturalnych związków chemicznych olejek pichtowy świetnie sprawdza się w leczeniu i pielęgnacji skóry. Zapobiega powstawaniu wyprysków i leczy stany zapalne, dzięki czemu świetnie uzupełni pielęgnację cery tłustej, trądzikowej oraz z zaskórnikami. Tonizuje i regeneruje skórę, przywraca jej elastyczność i niweluje obrzęki. Jest naturalnym antyoksydantem - zapobiega działaniu wolnych rodników, które przyśpieszają proces starzenia skóry, więc może być także wykorzystywany w kuracji anti-age i przeciwzmarszczkowej.


Dobroczynne działanie solnego pilingu bursztynowego ujawni się pełniej, gdy masaż pilingujący wykonasz na rozgrzanej ciepłą wodą skórze i pozostawisz na ciele kilka minut te cudowne, naturalne olejki do wchłonięcia przez skórę. Masaż wykonuj w kierunku serca. Potem spłucz ciało gorącą wodą i zakończ kąpiel wodą letnią. Nie wycieraj się, ale osusz delikatnie ręcznikiem.
Po pilingu i kąpieli zbędny jest balsam do ciała, gdyż skóra jest nawilżona, natłuszczona i czarująco  pachnie sosnowo-pichtowym lasem.
Regularne stosowanie pilingu zapewnia skórze jedwabistą gładkość i jędrność, poprawia wygląd i stan skóry.

Oleje :  to  naturalne przeciwutleniacze ,mają  wysoki poziom kwasów  tłuszczowych nienasyconych Omega 3, 6, 9 , zawierają witaminy E, K,  prowitaminę A.

Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol, minerały, lecytynę i witaminę B6.

Olej ryżowy zawiera dodatkowo likopen, koenzymy Q 10, polifenole, poprawia napięcie i ukrwienie skóry, stymuluje produkcje kolagenu, ma działanie przeciwzapalne i kojące.

Masło shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym , zawiera witaminy A,E,F, delikatnie natłuszcza i nawilża , poprawia elastyczność skóry.

Olej Babassu mocno zmiękczający, nawadniający, przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała rozstępom.

Olej arganowy to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, łagodzi objawy alergii, egzemy, trądziku i poparzeń słonecznych, chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, poprawia elastyczność skóry.

Olejek pomarańczowy ma właściwości uspokajające, wygładzające i ujędrniające skórę, wzmacnia odporność organizmu. Ma zastosowanie przy pielęgnacji każdego rodzaju skóry, cellulitis.

Olej słonecznikowy:znakomicie sprawdza się także jako 100% naturalny kosmetyk do twarzy, ciała i włosów. Genialnie odżywia skórę, chroni przed utratą wody i wpływem zanieczyszczeń środowiska, radzi sobie z trądzikiem i tłustą cerą. Pozostawia skórę świeżą, promienną i nawilżoną. Olej ze słonecznika posiada naturalne kwasy tłuszczowe, m.in. kwas palmitynowy, kwas stearynowy oraz kwas oleinowy i kwas linolowy. Ich wspólne zestawienie i dostarczenie organizmowi zapewnia utrzymanie równowagi zdrowotnej i przyczynia się do utrzymania lepszej kondycji. Olej słonecznikowy oprócz kwasów tłuszczowych zawiera także wiele innych cennych substancji aktywnych, m.in. takich jak witamina E, które wykazują działanie przeciwutleniające i mogą zapobiegać powstawaniu wielu groźnych chorób. Docenia się również znaczącą przewagę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wyższą niż w przypadku innych olejów roślinnych.  Olej słonecznikowy pozwala skutecznie wpływać na poprawę kondycji i wyglądu skóry, głównie dzięki zawartości naturalnych przeciwutleniaczy, neutralizujących niszczące działanie wolnych rodników. nadzwyczaj bogaty w lecytynę i witaminy.

Oliwa z oliwek: jest bogatym źródłem witamin: A, E, D i K, działa więc przeciwzakrzepowo, pomaga w walce z nieżytem żołądka. Co więcej, ten naturalny tłuszcz usprawnia proces trawienia i pozwala szybciej pozbyć się z organizmu toksyn. Ma także dobry wpływ na proces wzrostu kości u dzieci. Oliwa to tłuszcz w czystej postaci, ale zupełnie niezwykły - smaczny, aromatyczny i zdrowy. Jako że jest produktem roślinnym, nie ma w niej cholesterolu. Zawiera jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Mają one wpływ na zahamowanie rozwoju miażdżycy, bo obniżają ilość "złego" cholesterolu (LDL) i podnoszą poziom "dobrego" (HDL). Wpływają też na obniżenie ciśnienia krwi. Zawarty w oliwie kwas oleinowy chroni przed astmą i alergicznym zapaleniem błony śluzowej nosa. Zawarte w niej przeciwutleniacze (a zwłaszcza polifenole i witamina E) zapobiegają tworzeniu się wolnych rodników i w ten sposób, wzmacniając błony komórkowe, przeciwdziałają procesom starzenia się.

Olej jojoba: charakteryzuje się odmiennym składem kwasów tłuszczowych oraz specyficznymi właściwościami. W jego skład wchodzą głównie: nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, fitosterole, witamina A, witamina E, witamina F (kwasy tłuszczowe NNKT) skwalen. Olej jojoba budową zbliżony jest do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe, dzięki czemu łatwo wchłania się przez skórę oraz zapobiega jej wysuszeniu. Jest on bardzo uniwersalny i pomaga utrzymać zdrowie włosów, paznokci, skóry twarzy oraz ciała. Olej jojoba posiada również dużą odporność na wysoką temperaturę. Olej jojoba jest zalecany dla każdego typu cery, nie powoduje reakcji alergicznych ani podrażnień. Pomaga w regulacji gruczołów łojowych, których zaburzenia stanowią podstawę większości problemów skórnych. W przypadku skóry suchej olejek uzupełnia niedobory warstwy lipidowej, dzięki czemu cera uzyskuje odpowiedni poziom nawilżenia i blask. W przypadku skóry tłustej olej działa hamująco na ilość wydzielanego sebum. Olej jojoba posiada właściwości przeciwzapalne i nawilżające skórę. Olej jojoba nie zapycha porów, pomaga leczyć stany zapalne skóry, między innymi trądzik, egzemę, łupież, pomaga w leczeniu objawów łuszczycy, ujędrnia skórę, posiada działanie antyoksydacyjne, regeneruje końcówki włosów, odżywia paznokcie oraz delikatnie pielęgnuje skórę dzieci.

Olejek sosnowy:dla skóry wrażliwej, działa antyseptycznie, wspomaga organizm przy infekcjach dróg oddechowych, kaszlu, przeziębieniach, łagodzi bóle reumatyczne i gośćcowe, stymuluje pracę układu krążenia, działa wykrztuśnie, przeciwzapalnie i rozgrzewająco , ma działanie antydepresyjne, odprężające, relaksujące i odświeżające, dodaje energii i wzmacnia odporność, dezynfekuje powietrze pozostawiając przyjemny, świeży zapach lasu.

Olejek pichtowy tłoczony z pędów jodły to naturalny produkt o działaniu antybakteryjnym, przeciwstarzeniowym i regenerującym skórę. Olejek z jodły syberyjskiej zawiera w sobie tylko i wyłącznie naturalne substancje, głównie lotne fitocydy oraz terpeny, takie jak kamfora. Olejek pichtowy świetnie sprawdza się w leczeniu i pielęgnacji skóry.Jest naturalnym antyoksydantem - zapobiega działaniu wolnych rodników, które przyśpieszają proces starzenia skóry, więc może być także wykorzystywany w kuracji anti-age i przeciwzmarszczkowej.

Olejek lawendowy:Lawenda zawiera w sobie m.in. dużą ilość garbników, kumaryny, fotosteroli, soli mineralnych, kwasów organicznych i olejku eterycznego, w którego skład wchodzą m.in. linalol, geraniol, fufurol, cyneol czy pinen, dzięki czemu lawenda wykazuje szerokie zastosowanie w ziołolecznictwie i kosmetyce. W stanach rozdrażnienia działa odprężająco i kojąco, natomiast w przypadku wyczerpania delikatnie pobudza. Zapach przyjemny i relaksujący. Niweluje rozstępy i blizny. Silnie wygładza i reguluje wydzielanie sebum. Skutecznie zmniejsza widoczność zmarszczek. Ułatwia zasypianie. Pobudza aktywność umysłową.

Olejek rozmarynowy należy do najcenniejszych olejków eterycznych mających bardzo szerokie zastosowanie w aromaterapii a także kosmetyce. Zastosowanie olejku rozmarynowego jest bardzo szerokie i najczęściej stosuje się go do masaży ciała, kąpieli a także aromatyzowanych inhalacji w przypadku chorób dróg oddechowych. Rozmaryn lekarski to roślina o bardzo charakterystycznym zapachu i aromacie przypominającym eukaliptus. Olejek rozmarynowy w lecznictwie najczęściej wykorzystywany jest przy przeziębieniach i migrenie. Olejki eteryczne z rozmarynku łagodzą stany depresyjne oraz pobudzają. Z kolei olejek rozmarynowy w kosmetyce ma właściwości ściągające i normalizujące. Jego szerokie zastosowanie pozwala na leczenie zarówno dróg oddechowych, stanów zapalnych skóry jak również emocjonalnych zawirowań. Olejek rozmarynowy posiada właściwości antybakteryjne oraz przeciwgrzybicze dlatego też jest chętnie stosowny w kosmetyce do produkcji skutecznych kosmetyków do pielęgnacji skóry oraz włosów. Cera tłusta i rozszerzone pory idealnie nadaje się do zastosowania kosmetyków które zawierają w sobie olejek rozmarynowy.Dodatkowo właściwości olejku rozjaśniają blizny.

Olejek tymiankowy:W skład tymianku wchodzi olejek eteryczny zawierający tymol, cyneol, pinen, borneol, linalol i cymol. Ziele to zawiera także kwasy chlorogenowe, ursulowe, kawowe, oleaginowe oraz flawony w postaci luteoliny, apigeniny, goryczy i saponiny. Dzięki swoim właściwościom leczniczym wykorzystuje się go do zwalczania wielu chorób oraz w profilaktyce zdrowotnej. Wedle wskazań aromaterapii olejek tymiankowy działa stymulująco na umysł i poprawia koncentrację. Znalazł wiele zastosowań w kosmetologii, głównie w produktach oczyszczających i dezodoryzujących. Ponadto karwakrol i tymol hamują enzymy prozapalne oraz działają przeciwbólowo, co wykorzystuje się w olejach do masażu i w okładach w bólach gośćcowych. Tymol i karwakrol wykazują także właściwości antyoksydacyjne. Olejek tymiankowy poprawia stan skóry trądzikowej, działa przeciwbakteryjnie, przeciwłojotokowo i delikatnie ściągająco. Wspomaga leczenie łupieżu, zmniejsza wypadanie włosów.

Olejek eukaliptusowy: jest jednym z najpopularniejszych olejków eterycznych. Otrzymuje się go z liści eukaliptusa, który należy do najwyższych drzew na świecie. Olejek eukaliptusowy chętnie stosowany jest w kosmetologii i w medycynie naturalnej. Olejek eukaliptusowy niszczy wirusy, grzyby, bakterie i roztocza. Działa antyseptycznie, dezodoryzująco i oczyszczająco. Stanowi niezastąpioną pomoc w leczeniu przeziębienia i przy zapalaniach górnych dróg oddechowych. Ułatwia odkrztuszanie i udrażnia kanały nosowe podczas kataru, relaksuje ciało po męczących ćwiczeniach. Jego zapach łagodzi i uspokaja ale też orzeźwia i koi smutki.

Sól z Morza Martwego:leżącą na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne - pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu.

Maris Sal (Dead Sea Salt), Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) seed oil, Amber Powder, Orbignya Oleifera(Babassu) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea)Butter, Olea Europaea (Olive) Oil, Oryza Sativa (Rice) Oil, Laminaria Digitata, Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Pinus Sylvestris (Pine) Oil, Abies sibirica (abies) Oil. Lavendula Angustifolia (Lavender) flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Eucalyptus  Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil 

Zobacz także

Komentarze

Napisz swoją opinię

Bursztynowy piling solny z algami sosonowo-ziołowy

Bursztynowy piling solny z algami sosnowo-ziołowy to oparte na Złocie Bałtyku wyrafinowane, kosmetyczne rękodzieło. Zawarty w pilingu pył bursztynowy dzięki rozdrobnieniu powoduje, że skóra w jeszcze większym stopniu wchłania dobroczynne mikroelementy uwięzione w bursztynie takie jak krzem, magnez, żelazo, wapń, potas.

Nasza skóra po zastosowaniu pilingu jest odświeżona, pozbawiona martwego naskórka a co za tym idzie zregenerowana i pachnie sonowo- pichtową nutą. 

Działanie:
- odżywcze
- regenerujące
- ujędrniające
- przeciwzmarszczkowe

Napisz swoją opinię