Bursztynowy piling cukrowy z algami mandarynkowo-waniliowy

92,00 zł

Bursztynowy piling cukrowy mandarynkowo-waniliowy to oparte na Złocie Bałtyku wyrafinowane, kosmetyczne rękodzieło. Zawarty w pilingu pył bursztynowy dzięki rozdrobnieniu powoduje, że skóra w jeszcze większym stopniu wchłania dobroczynne mikroelementy uwięzione w bursztynie takie jak krzem, magnez, żelazo, wapń, potas.

Nasza skóra po zastosowaniu pilingu jest odświeżona, pozbawiona martwego naskórka a co za tym idzie zregenerowana i pachnie mandarynkowo-wanilową nutą.

Działanie:
- odżywcze
- regenerujące
- ujędrniające
- przeciwzmarszczkowe

Pojemność
Ilość

Bursztynowy piling cukrowy z algami mandarynkowo-waniliowy to oparty na złocie Bałtyku ,wyrafinowane, kosmetyczne rękodzieło. Zawarty w pilingu pył Bursztynowy dzięki rozdrobnieniu powoduje, że skóra w jeszcze większym stopniu wchłania dobrocenne składniki odżywcze i mineralne uwięzione w Bursztynie takie jak krzem, magnez, żelazo, wapń, potas.

Tylko Naturalne Składniki!
Żadnych Konserwantów!

Bursztyn pomaga w regeneracji skóry, dodaje jej energii. Poprawia zdolności immunologiczne, ukrwienie oraz dotlenia nasza skórę. Dzięki temu skóra wygląda lepiej, zdrowiej, bardziej promiennie.


Nasza skóra po zastosowaniu pilingu jest odświeżona, pozbawiona martwego naskórka a co za tym idzie zregenerowana i pachnie mandarynkowo waniliową nutą.

Działanie:
- odżywcze
- regenerujące
- ujędrniające
- przeciwzmarszczkowe

Cukier trzcinowy: to nierafinowany cukier, który otrzymywany jest z trzciny cukrowej bez oddzielania melasy i kryształków. Jego głównym składnikiem jest sacharoza. Barwa kryształków cukru trzcinowego może się wahać od złotawej do ciemnobrązowej. Brak oddzielania melasy i kryształów w trakcie procesu otrzymywania sprawia, że zawiera on liczne minerały i pierwiastki takie jak żelazo, wapń, fosfor, potas czy magnez oraz znaczną ilość soli mineralnych. Do najważniejszych właściwości kosmetycznych cukru trzcinowego dotyczących naszej skóry można zaliczyć: wygładzanie,  nawilżanie , ujędrnianie oraz nadaje jej równomierny, zdrowy koloryt i blask. Odblokowuje gruczoły łojowe i skutecznie oczyszcza pory. Delikatnie złuszcza martwy naskórek.




 Bursztyn jest kopalną żywicą drzew iglastych. Składa się głównie z węgla, tlenu, wodoru    i   niewielkich  ilości siarki i jodu. Mimo tak niepozornego składu od dawna wierzono w jego magiczną moc. Znano go już w bardzo odległych czasach i otaczano podziwem. bursztyn jest nie tylko wspaniałą oprawą naszej urody, ale pielęgnuje i odżywia skórę. Bursztyn przyspiesza odnowę komórkową, jest naturalnym antyoksydantem, regeneruje i rozświetla. Pobudza również metabolizm skóry, widocznie poprawia stan nawet bardzo zmęczonej cery. Po użyciu kosmetyków zawierających bursztyn skóra staje się jędrna, elastyczna, napięta i wygląda młodo i świeżo.Kuracje z dodatkiem bursztynu, nadają skórze gładkość.






Laminaria digitata - algi mikronizowane: Laminaria Digitata)należy do brunatnic (Phaeophyceae), charakteryzuje się brązowymi liśćmi o długości do dwóch metrów. Ze wszystkich alg morskich Laminaria posiada najwyższe stężenie jodu (dochodzącedo 5000 mg jodu w kg suchej masy). Algi są źródłem składników mineralnych i organicznych. W algach znajdują się również witaminy z grupy B, betakaroten i inne karotenoidy, tokoferole, kwas askorbinowy , które działają przeciwzapalnie, wzmagają syntezę kolagenu, neutralizują wolne rodniki.


Olejek mandarynkowy posiada działanie uspokajające, zmniejsza napięcia nerwowe i stres. Jest polecany do pielęgnacji skóry tracącej jędrność, z rozstępami i bliznami. Olejek jest bardzo bezpieczny, z tego względu polecany do produktów dla dzieci, np. szamponów, kremów. Dobrze miesza się z innymi cytrusowymi olejkami dając bardzo przyjemne kompozycje zapachowe. 



Wpływa pozytywnie na samopoczucie, działa uspokajająco i relaksująco, a także antyutleniająco. Właściwości antyoksydacyjne olejku waniliowego doprowadzą do neutralizacji wolnych rodników i chronią organizm przed różnorodnymi infekcjami. Dodatkowo prowadzi do stymulacji wydzielania takich hormonów jak testosteron i estron, co powoduje, że jest całkowicie unikatowym afrodyzjakiem. Działa regulacyjnie na organizm, wpływa korzystnie na układ oddechowy, nerwowy i krążenia, a do tego uspokaja w czasie napięcia i stresu.




Dobroczynne działanie cukrowego pilingu bursztynowego ujawni się pełniej, gdy masaż pilingujący wykonasz na rozgrzanej ciepłą wodą skórze i pozostawisz na ciele kilka minut te cudowne, naturalne olejki do wchłonięcia przez skórę. Masaż wykonuj w kierunku serca. Potem spłucz ciało gorącą wodą i zakończ kąpiel wodą letnią. Nie wycieraj się, ale osusz delikatnie ręcznikiem.
Po pilingu i kąpieli zbędny jest balsam do ciała, gdyż skóra jest nawilżona, natłuszczona i czarująco  pachnie mandarynkowo-waniliowo.
Regularne stosowanie pilingu zapewnia skórze jedwabistą gładkość i jędrność, poprawia wygląd i stan skóry.

Oleje :  to  naturalne przeciwutleniacze ,mają  wysoki poziom kwasów  tłuszczowych nienasyconych Omega 3, 6, 9 , zawierają witaminy E, K,  prowitaminę A.

Olej z pestek winogron zawiera również flawonoidy, resweratrol, minerały, lecytynę i witaminę B6.

Olej ryżowy zawiera dodatkowo likopen, koenzymy Q 10, polifenole, poprawia napięcie i ukrwienie skóry, stymuluje produkcje kolagenu, ma działanie przeciwzapalne i kojące.

Masło shea jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym , zawiera witaminy A,E,F, delikatnie natłuszcza i nawilża , poprawia elastyczność skóry.

Olej Babassu mocno zmiękczający, nawadniający, przeciwzmarszczkowy, przeciwdziała rozstępom.

Olej arganowy to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, łagodzi objawy alergii, egzemy, trądziku i poparzeń słonecznych, chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, poprawia elastyczność skóry.
   
Olej migdałowy:poprawia cyrkulację krwi, działa przeciwstarzeniowo, nawilżająco. Olejku w czystej postaci mogą używać zarówno osoby dorosłe, jak i małe dzieci. Upowszechnił się najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii, a zawdzięcza to swojej słodkiej, czasem wręcz duszącej, uspokajającej woni. Od dawna korzysta się z niego w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Olejek dobrze radzi sobie z szorstką, napięta skórą. Jak inne oleje roślinne, ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające. Odróżnia go mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i cyrkulację krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Olejek migdałowy rzadko uczula, jednak osoby, które zaobserwowały u siebie reakcję alergiczną na migdały lub inne orzechy, powinny go używać ostrożnie.

Olej kokosowy:Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz przebarwieniom. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej powłoki. W lecie można stosować go jako krem przeciwsłoneczny (skutecznie chroni przed promieniowaniem UV) oraz jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę. Z kolei w okresie jesienno-zimowym ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza. Olej kokosowy posiada skuteczne właściwości nawilżające i przeciwbakteryjne, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdza się u osób ze skórą suchą i trądzikową.Ponadto olej kokosowy jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu:  witamin C, E, B6, B12, kwasu foliowego, potasu, żelaza, fosforu, wapnia, magnezu, jodu oraz kwasu laurynowego (takiego samego jak w mleku matki)

Olej słonecznikowy:znakomicie sprawdza się także jako 100% naturalny kosmetyk do twarzy, ciała i włosów. Genialnie odżywia skórę, chroni przed utratą wody i wpływem zanieczyszczeń środowiska, radzi sobie z trądzikiem i tłustą cerą. Pozostawia skórę świeżą, promienną i nawilżoną. Olej ze słonecznika posiada naturalne kwasy tłuszczowe, m.in. kwas palmitynowy, kwas stearynowy oraz kwas oleinowy i kwas linolowy. Ich wspólne zestawienie i dostarczenie organizmowi zapewnia utrzymanie równowagi zdrowotnej i przyczynia się do utrzymania lepszej kondycji. Olej słonecznikowy oprócz kwasów tłuszczowych zawiera także wiele innych cennych substancji aktywnych, m.in. takich jak witamina E, które wykazują działanie przeciwutleniające i mogą zapobiegać powstawaniu wielu groźnych chorób. Docenia się również znaczącą przewagę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wyższą niż w przypadku innych olejów roślinnych. Olej słonecznikowy pozwala skutecznie wpływać na poprawę kondycji i wyglądu skóry, głównie dzięki zawartości naturalnych przeciwutleniaczy, neutralizujących niszczące działanie wolnych rodników. nadzwyczaj bogaty w lecytynę i witaminy.
            
Olej jojoba: charakteryzuje się odmiennym składem kwasów tłuszczowych oraz specyficznymi właściwościami. W jego skład wchodzą głównie: nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, fitosterole, witamina A, witamina E, witamina F (kwasy tłuszczowe NNKT) skwalen. Olej jojoba budową zbliżony jest do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe, dzięki czemu łatwo wchłania się przez skórę oraz zapobiega jej wysuszeniu. Jest on bardzo uniwersalny i pomaga utrzymać zdrowie włosów, paznokci, skóry twarzy oraz ciała. Olej jojoba posiada również dużą odporność na wysoką temperaturę. Olej jojoba jest zalecany dla każdego typu cery, nie powoduje reakcji alergicznych ani podrażnień. Pomaga w regulacji gruczołów łojowych, których zaburzenia stanowią podstawę większości problemów skórnych. W przypadku skóry suchej olejek uzupełnia niedobory warstwy lipidowej, dzięki czemu cera uzyskuje odpowiedni poziom nawilżenia i blask. W przypadku skóry tłustej olej działa hamująco na ilość wydzielanego sebum. Olej jojoba posiada właściwości przeciwzapalne i nawilżające skórę. Olej jojoba nie zapycha porów, pomaga leczyć stany zapalne skóry, między innymi trądzik, egzemę, łupież, pomaga w leczeniu objawów łuszczycy, ujędrnia skórę, posiada działanie antyoksydacyjne, regeneruje końcówki włosów, odżywia paznokcie oraz delikatnie pielęgnuje skórę dzieci.
              
Olejek różany (naturalny): wytwarzany jest w procesie destylacji płatków parą wodną. Jego głównym składnikiem są związki alkoholi. Dzięki charakterystycznemu zapachowi korzystnie wpływa na psychikę i samopoczucie. Aromaterapeutyczne działanie olejku polega na łagodzeniu stresu, poprawianiu nastroju, relaksowaniu, zmniejszaniu napięcia nerwowego i ułatwianiu zasypiania. Co ważne - jest to najmniej alergiczny olejek eteryczny na świecie. Dzięki temu korzystnie działa na skórę. Ma też właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne. Koi cerę wrażliwą, a zmęczonej i szarej dodaje blasku. Korzystnie wpływa także na rozszerzone naczynka krwionośne, ponieważ wzmacnia je i zmniejsza zaczerwienienia. Olejek poprawia stan skóry starzejącej się - wygładzając zmarszczki i zwiększając jej jędrność. A dodany do kremów pod oczy zmniejsza opuchliznę i usuwa objawy zmęczenia.
Olejek mandarynka:Olejek mandarynkowy posiada działanie uspokajające, zmniejsza napięcia nerwowe i stres. Jest polecany do pielęgnacji skóry tracącej jędrność, z rozstępami i bliznami. Olejek jest bardzo bezpieczny, z tego względu polecany do produktów dla dzieci, np. szamponów, kremów. Dobrze miesza się z innymi cytrusowymi olejkami dając bardzo przyjemne kompozycje zapachowe.
Olejek waniliowy: Wpływa pozytywnie na samopoczucie, działa uspokajająco i relaksująco, a także antyutleniająco. Właściwości antyoksydacyjne olejku waniliowego doprowadzą do neutralizacji wolnych rodników i chronią organizm przed różnorodnymi infekcjami. Dodatkowo prowadzi do stymulacji wydzielania takich hormonów jak testosteron i estron, co powoduje, że jest całkowicie unikatowym afrodyzjakiem. Działa regulacyjnie na organizm, wpływa korzystnie na układ oddechowy, nerwowy i krążenia, a do tego uspokaja w czasie napięcia i stresu.

Olejek anyżowy pozyskiwany jest z należącej do rodziny baldaszkowatych rośliny o nazwie biedrzeniec anyż, pochodzącej ze wschodnich obszarów basenu Morza Śródziemnego. Ceniono ją już w starożytnym Egipcie i Grecji, do Polski dotarła w okresie średniowiecza, sprowadzona przez benedyktynów. Olejek Anyżowy stosowany na skórę wykazuje działanie antyseptyczne i przeciwpasożytnicze.Stosowany aromaterapeutycznie działa rozgrzewająco i uspokajająco, rozluźniająco. Łagodzi napięcia i uczucie rozdrażnienia. Pobudza apetyt, ułatwia trawienie. Łagodzi kaszel i katar, działa wykrztuśnie. Olejek anyżowy zawiera również inne związki z grupy terpenoidów, pochodne fenylopropanu, estry, aldehyd anyżowy oraz kwas palmitynowy, którego skład jest niemal identyczny jak sebum wytwarzane przez ludzką skórę. Jest to jednocześnie bardzo skuteczny przeciwutleniacz, powstrzymujący procesy starzenia skóry.

Olejek paczulowy pozyskiwany jest z liści paczulki wodnej (Pogostemon cablin). Roślina ta należy do rodziny jasnotowatych, do której zalicza się także dobrze nam znane zioła – m.in. szałwię, melisę, miętę czy bazylię. W stanie naturalnym porasta tropikalne obszary Azji – spotkać ją można w Indonezji, Malezji, Tajlandii czy Filipinach, ale jej uprawą trudnią się również mieszkańcy Karaibów czy zachodniej Afryki. Paczulka ma postać krzewu, dorastającego do około metra wysokości. Kwiaty są drobne, zwykle biało-różowe. I choć wszystkie części rośliny zawierają cenny olejek, to największe jego bogactwo skrywają w sobie liście. Zebrane liście są suszone, a olejek uzyskiwany jest na drodze wodnej destylacji.Olejek paczulowy zawiera ok. 70 substancji, które decydują o jego właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych, przeciwwirusowych i przeciwzapalnych. Przyspiesza gojenie się ran i regenerację skóry, działa również ściągająco, antyoksydacyjnie i tonizująco. Olejek paczulowy wspomaga leczenie trądziku, egzemy, łupieżu, grzybicy. Opóźnia proces fotostarzenia się skóry, zwiększając jej odporność na szkodliwe działanie wolnych rodników. Zalecany jest także w przypadku skóry suchej, łuszczącej się, podrażnionej (również na skutek nadmiernej ekspozycji na promieniowanie UV), ale i tłustej – reguluje pracę gruczołów łojowych. Zapobiega nadmiernej retencji płynów, przeciwdziałając cellulitowi.

Sucrose (Cane Sugar), Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Amber Powder, Ricinus Communis (castor) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Orbignya Olifera (Babassu) Seed Oil, Laminaria Digitata, Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Rosa Gallica (Rose) flower Oil, CITRUS NOBILIS (MANDARIN ORANGE) PEEL OIL, Vanilla Planifolia (Vanilla) Oil, Illicium Verum (Star Anise) Fruit Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil

Komentarze

Napisz swoją opinię

Bursztynowy piling cukrowy z algami mandarynkowo-waniliowy

Bursztynowy piling cukrowy mandarynkowo-waniliowy to oparte na Złocie Bałtyku wyrafinowane, kosmetyczne rękodzieło. Zawarty w pilingu pył bursztynowy dzięki rozdrobnieniu powoduje, że skóra w jeszcze większym stopniu wchłania dobroczynne mikroelementy uwięzione w bursztynie takie jak krzem, magnez, żelazo, wapń, potas.

Nasza skóra po zastosowaniu pilingu jest odświeżona, pozbawiona martwego naskórka a co za tym idzie zregenerowana i pachnie mandarynkowo-wanilową nutą.

Działanie:
- odżywcze
- regenerujące
- ujędrniające
- przeciwzmarszczkowe

Napisz swoją opinię