Jaśminowa sól do kąpieli z kwiatem pomarańczy

50,00 zł

Jaśminowa sól do kąpieli z kwiatem pomarańczy to relaksująca podróż do krainy Dalekiego Wschodu. Połączenie soli z Morza Martwego z kwiatem jaśminu, kwiatem pomarańczy oraz olejkiem jaśminowym sprawia , że odczuwamy odprężenie, relaks oraz piękny zapach.

Nasza łazienka zamienia się w domowe SPA.

Po kąpieli odczuwamy poprawę nastroju i odzyskujemy pozytywne nastawienie do życia.

Działanie:
- nawilżające
- regenerujące
- relaksujące
- odmładzające

Pojemność
Ilość

Jaśminowa sól do kąpieli z kwiatem pomarańczy to relaksująca podróż do krainy Dalekiego Wschodu. Połączenie soli z Morza Martwego z kwiatem jaśminu, kwiatem pomarańczy oraz olejkiem jaśminowym sprawia , że odczuwamy odprężenie, relaks oraz piękny zapach.

TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI !
ŻADNYCH KONSERWANTÓW !

Nasza łazienka zamienia się w domowe SPA. Po kąpieli odczuwamy poprawę nastroju i odzyskujemy pozytywne nastawienie do życia.

Działanie:
- nawilżające
- regenerujące
- relaksujące
- odmładzające

Sól z Morza Martwego: leżącego na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne - pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu.

Kwiat jaśminu:to przede wszystkim zapach, ale nie tylko - to także drogocenna roślina wykazująca działanie relaksujące i odprężające. Dodany do kąpieli zmiękcza i wygładza naskórek, skutecznie goi podrażnienia, nawilża oraz głęboko odżywia - zarówno naskórek, jak i skórę właściwą. Idealny do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany dla skóry wrażliwej i delikatnej. Dodatkowo jest skuteczny w walce z procesami starzenia - wzmacnia włókna kolagenowe oraz uszczelnia barierę lipidową skóry, która staje się bardziej odporna. Właściwości: zmiękcza i nawilża skórę, łagodzi podrażnienia, niweluje uczucie pieczenia i nieprzyjemnego zapachu, uszczelnia barierę lipidową naskórka - odmładza i pielęgnuje skórę, kąpiel z kwiatami jaśminu odpręża i nawilża skórę, pozostawiając ją w idealnej kondycji.


Olejek jaśminowy:zawiera związki chemiczne, które  działają antyseptycznie (bakteriobójczo), goją podrażnienia, trądzik i stany zapalne. Przyspieszają też regenerację podniszczonych komórek oraz odżywiają je i wzmacniają poprzez utrzymywanie w nich wilgoci. Olejek jaśminowy jest również źródłem flawonoidów – przeciwutleniaczy, które usuwają z ciała wodne rodniki, czyli związki chemiczne, które uszkadzają DNA i przyczyniają się do starzenia się komórek (ich źródłem jest na przykład dym tytoniowy).  Wspomaga naturalną odnowę komórek skóry i pobudza tworzenie się nowych komórek. Poprawia elastyczność i sprężystość. Przywraca blask zmęczonej skórze. Skóra staje się gładsza, jędrniejsza, bardziej promienna. Ma młodszy wygląd. Dodatkowo ma właściwości silnego afrodyzjaku, działającego w równym stopniu na kobiety, co na mężczyzn.  

Olejek pomarańczowy: Kwiat pomarańczy:działa uspokajająco i relaksująco na skórę. Wykazują również działanie rozładowujące napięcie oraz ściągające. Wywar z kwiatów pomarańczy to świetny środek tonizujący, przywraca skórze barierę kwasową oraz regeneruje suchą cerę i uszkodzone naczynia włosowate. Kwiaty pomarańczy nadają się do pielęgnacji każdego rodzaju cery, a szczególnie cery bladej, tłustej i trądzikowej, natomiast skórę suchą odżywia i delikatnie nawilża. Stosowany na skórę działa przeciwzapalnie i łagodząco, regeneruje, reguluje pracę gruczołów łojowych i wydzielanie sebum. Dzięki obecności bioflawonoidów działa antyoksydacyjnie i korzystnie na cerę naczyniową, zmniejsza zaczerwienienie. Wspomaga walkę z przedwczesnymi zmarszczkami, chroniąc przed rozkładem kolagenu. Właściwości: zmiękcza i nawilża skórę,  łagodzi podrażnienia, niweluje uczucie pieczenia i nieprzyjemnego zapachu przywraca barierę lipidową skóry, uszczelnia barierę lipidową naskórka - odmładza i pielęgnuje skórę



Pierwszym etapem kąpieli w soli jaśminowej z kwiatem pomarańczy jest zwykła kąpiel, w której za pomocą kosmetyków myjemy ciało. Wykonujemy tą pierwszą kąpiel dla tego, że w słonej wodzie mydło się nie pieni, a to właśnie piana jest czynnikiem myjącym. Tą część powinniśmy wykonać w miarę szybko. Po kąpieli spuścić wodę z wanny, spłukać pozostałości i nalać ciepłą wodę.

Drugi etap to kąpiel z naszą solą. Do wanny wlewamy niewiele więcej ciepłej wody (najlepiej, żeby miała ona temperaturę ok. 37 stopni C) niż przy zwykłej kąpieli, ponieważ od ilości nalanej wody zależy ilość soli jaką wsypujemy do wanny. Stężenie soli podczas kąpieli powinno być duże, im więcej tym lepiej dla naszej skóry. Proponujemy do wanny wsypać ok. 10 łyżek soli.

W kąpieli spędzamy ok. 30 minut , jednak pamiętajmy , aby tego czasu nie przekraczać. Osoby posiadające problemy z krążeniem powinny skonsultować z lekarzem możliwość korzystania z kąpieli w solach.

Zachęcamy do korzystania z takiej kąpieli i domowego SPA raz w tygodniu.

Sól z Morza Martwego: leżącego na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne - pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu.

Olej z pestek winogron: zawiera również flawonoidy, resweratrol , minerały , lecytynę i witaminę B6.
w (łagodzi swędzenie), oparzenia, rany i pęcherze. Działa uspokajające, wspomaga usuwanie cellulitu, antydepresyjne, przeciwzakaźne, antyseptyczne, grzybobójcze, przeciwzapalne, tonizujące,wykrztuśnie, przeciwzapalnie i dezynfekująco dlatego często wykorzystywany jest do inhalacji powietrza. 

Olej jojoba:charakteryzuje się odmiennym składem kwasów tłuszczowych oraz specyficznymi właściwościami. W jego skład wchodzą głównie: nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, fitosterole, witamina A, witamina E, witamina F (kwasy tłuszczowe NNKT) skwalen. Olej jojoba budową zbliżony jest do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe, dzięki czemu łatwo wchłania się przez skórę oraz zapobiega jej wysuszeniu. Jest on bardzo uniwersalny i pomaga utrzymać zdrowie włosów, paznokci, skóry twarzy oraz ciała. Olej jojoba posiada również dużą odporność na wysoką temperaturę. Olej jojoba jest zalecany dla każdego typu cery, nie powoduje reakcji alergicznych ani podrażnień. Pomaga w regulacji gruczołów łojowych, których zaburzenia stanowią podstawę większości problemów skórnych. W przypadku skóry suchej olejek uzupełnia niedobory warstwy lipidowej, dzięki czemu cera uzyskuje odpowiedni poziom nawilżenia i blask. W przypadku skóry tłustej olej działa hamująco na ilość wydzielanego sebum. Olej jojoba posiada właściwości przeciwzapalne i nawilżające skórę. Olej jojoba nie zapycha porów, pomaga leczyć stany zapalne skóry, między innymi trądzik, egzemę, łupież, pomaga w leczeniu objawów łuszczycy, ujędrnia skórę, posiada działanie antyoksydacyjne, regeneruje końcówki włosów, odżywia paznokcie oraz delikatnie pielęgnuje skórę dzieci.

Kwiat jaśminu:to przede wszystkim zapach, ale nie tylko - to także drogocenna roślina wykazująca działanie relaksujące i odprężające. Dodany do kąpieli zmiękcza i wygładza naskórek, skutecznie goi podrażnienia, nawilża oraz głęboko odżywia - zarówno naskórek, jak i skórę właściwą. Idealny do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany dla skóry wrażliwej i delikatnej. Dodatkowo jest skuteczny w walce z procesami starzenia - wzmacnia włókna kolagenowe oraz uszczelnia barierę lipidową skóry, która staje się bardziej odporna. Właściwości: zmiękcza i nawilża skórę, łagodzi podrażnienia, niweluje uczucie pieczenia i nieprzyjemnego zapachu, uszczelnia barierę lipidową naskórka - odmładza i pielęgnuje skórę, kąpiel z kwiatami jaśminu odpręża i nawilża skórę, pozostawiając ją w idealnej kondycji.olejek pomarańczowy ma cudowny zapach świeżej pomarańczy. W aromaterapii jest ceniony zwłaszcza ze względu na swoje właściwości uspokajające, harmonizujące i stabilizujące układ nerwowy. Zapach olejku wzbudza apetyt i wpływa stymulująco na układ trawienny. Aromatyzacja powietrza olejkiem pomaga pokonać dolegliwości żołądkowo - jelitowe. Olejek z pomarańczy pomaga również przy dolegliwościach skórnych. Wzmacnia tkankę łączną, działa regenerująco, ujędrniająco i antycellulitowo na skórę. Ten olejek eteryczny jest również stosowany w pielęgnacji cery zanieczyszczonej, ze względu na działanie antyseptyczne i oczyszczające. Zapach olejku pomarańczowego relaksuje i uspokaja, pozwala uzyskać pogodny nastrój.

Olejek jasminowy:zawiera związki chemiczne, które  działają antyseptycznie (bakteriobójczo), goją podrażnienia, trądzik i stany zapalne. Przyspieszają też regenerację podniszczonych komórek oraz odżywiają je i wzmacniają poprzez utrzymywanie w nich wilgoci. Olejek jaśminowy jest również źródłem flawonoidów – przeciwutleniaczy, które usuwają z ciała wodne rodniki, czyli związki chemiczne, które uszkadzają DNA i przyczyniają się do starzenia się komórek (ich źródłem jest na przykład dym tytoniowy).  Wspomaga naturalną odnowę komórek skóry i pobudza tworzenie się nowych komórek. Poprawia elastyczność i sprężystość. Przywraca blask zmęczonej skórze. Skóra staje się gładsza, jędrniejsza, bardziej promienna. Ma młodszy wygląd. Dodatkowo ma właściwości silnego afrodyzjaku, działającego w równym stopniu na kobiety, co na mężczyzn.  

Olejek pomarańczowy: Kwiat pomarańczy:działa uspokajająco i relaksująco na skórę. Wykazują również działanie rozładowujące napięcie oraz ściągające. Wywar z kwiatów pomarańczy to świetny środek tonizujący, przywraca skórze barierę kwasową oraz regeneruje suchą cerę i uszkodzone naczynia włosowate. Kwiaty pomarańczy nadają się do pielęgnacji każdego rodzaju cery, a szczególnie cery bladej, tłustej i trądzikowej, natomiast skórę suchą odżywia i delikatnie nawilża. Stosowany na skórę działa przeciwzapalnie i łagodząco, regeneruje, reguluje pracę gruczołów łojowych i wydzielanie sebum. Dzięki obecności bioflawonoidów działa antyoksydacyjnie i korzystnie na cerę naczyniową, zmniejsza zaczerwienienie. Wspomaga walkę z przedwczesnymi zmarszczkami, chroniąc przed rozkładem kolagenu. Właściwości: zmiękcza i nawilża skórę,  łagodzi podrażnienia, niweluje uczucie pieczenia i nieprzyjemnego zapachu przywraca barierę lipidową skóry, uszczelnia barierę lipidową naskórka - odmładza i pielęgnuje skórę

Maris sal (Dead Sea Salt), Jasminum Officinale (jasmine) flower, Citrus Aurantium dulcis (orange) flower, Vitis vinifera (Grape) Seed Oil,  Cymbopogon Winterianus (Lemongrass) herb oil, Amyris Balsamifera (balsam torchwood)  bark oil,  Salvia Lavandulifolia (spanish sage) oil

Zobacz także

Komentarze

Napisz swoją opinię

Jaśminowa sól do kąpieli z kwiatem pomarańczy

Jaśminowa sól do kąpieli z kwiatem pomarańczy to relaksująca podróż do krainy Dalekiego Wschodu. Połączenie soli z Morza Martwego z kwiatem jaśminu, kwiatem pomarańczy oraz olejkiem jaśminowym sprawia , że odczuwamy odprężenie, relaks oraz piękny zapach.

Nasza łazienka zamienia się w domowe SPA.

Po kąpieli odczuwamy poprawę nastroju i odzyskujemy pozytywne nastawienie do życia.

Działanie:
- nawilżające
- regenerujące
- relaksujące
- odmładzające

Napisz swoją opinię